Voorselectie 1 – 2014

We gaan een nieuwe ronde beleven met vier optredens van spannende rockbands! Afhankelijk van de gekozen band, gaan wij op zoek naar een geschikte locatie in Huissen. Bedoeling is om het eerste optreden te houden in maart/april 2014. Na stevig overleg is de volgende selectie samengesteld:

Band 1: HEADPHONE

Na de platen ‘Ghostwriter’ en ‘Woods’ komt het Gentse Headphone nu met plaat nummer drie over de grens. ‘Riot’ verschijnt onder eigen naam en is een soort synthese van haar twee voorgangers. Op het podium is Headphone tegenwoordig een strakke vijfmansband, maar in de studio worden bijna alle partijen ingespeeld door zanger en frontman Ian Mariën, al maakt die er geen geheim van dat zonder de input van de anderen ‘Riot’ een heel ander werkstuk zou zijn geworden.

Headphone maakt een combi van indie en electronica, die soms behoorlijk dansbaar kan zijn. Waar de sound van ‘Woods’ enigszins aanleunde bij die van Depeche Mode, doet ‘Riot’ veel meer denken aan Radiohead ten tijde van ‘Hail to the Thief’. Daarmee willen we niet gezegd hebben dat Mariën zijn toevlucht zoekt tot de fotokopieermachine. Er zit gewoon een flinke portie Thom Yorke in zijn stem en net als de heren uit Oxford verstaat hij de kunst even dromerige als hypnotiserende melodieën uit de lucht te plukken.

Website: headphone.com

     

Band 2: BREAKING LEVEES

Sinds de nazomer van 2012 Spelen Hector Wijnbergen, Jesse Smits, Mano Hollestelle en Thijs Elzinga samen onder de Naam ‘Breaking Levees’. De band is ontstaan toen Wijnbergen en Smits) van de Amsterdamse Rock ’n Roll band ‘the Dust’ besloten -na het uiteenvallen van deze formatie- samen door te gaan, met of zonder extra muzikanten. Bij de drum ( Smits), gitaar/toetsen (Wijnbergen) -uitrusting kwam al snel Mano Hollestelle op bas. Na een zomer aan de eerste nummers te hebben gewerkt, werd ten slotte Thijs Elzinga op gitaar erbij betrokken.

Samen schreef de band een Acid Blues set bij elkaar met invloeden van Vooroorlogse Blues, jaren zestiger psychedelica, Riffrock uit de jaren zeventig en hedendaagse Amsterdamse garagerock. De Breaking Levees proberen de echt donkere kant die soms te vinden is in zwarte muziek te vertalen naar 4 minuut durende rock ’n roll nummers.

Breaking Levees heeft in het najaar van 2013 hun eerste EP uitgebracht.

Facebook:https://www.facebook.com/breakinglevees

     


Band 3: SMALLTOWN NOBODIES

Eind 2008 besloten de heren van Smalltown Nobodies, na een break van drie jaar, om weer te gaan repeteren en op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. Die nieuwe zanger vonden ze in Lain Barbier (o.a. ex- Turbo, Diesel en NoExqze). De hernieuwde samenwerking, gecombineerd met de rauwe stem van Lain, resulteerde in een uitstekend debuutalbum.

Hun muziek brengt een smeltkroes van invloeden aan de kook. Denk aan een mix van Clawfinger en een beetje van Dreamtheater, gedrenkt in het rauwe soul geluid van frontman Lain. Hoewel de band voornamelijk high-energy power rock maakt, zijn sommige nummers ook goed om op te dansen!

Website: smalltownnobodies.com

     


Band 4: THE PHEROMONES
(2e geëindigd in vorige ronde)

Ze komen met vette rock`n roll en scheurende gitaren! Vorige maand waren ze op 3FM om daar hun eerste live optreden te geven. De band heeft een single gemaakt die bij 3FM op de playlist komt met dank aan Gerard Ekdom, want die pikt de single “Stronger” op als zijn Song of the Week!

The Pheromones bestaan uit de broers Michiel (bas) en Marijn Slager (zang/ gitaar), Matthijs Hoitsma (gitaar) en Tanco Baart (drums). Het nummer “Stronger” zat onder een promotiefilmpje voor de serie Californication van Comedy Central.

“Stronger” dook eerder deze week al op door te debuteren in de I-Tunes Top 100. De band is ook bezig aan een album. In een interview op 3FM gaven ze aan hier mee bezig te zijn. Met de single “Stronger” geven the Pheromones hun visitekaartje af.

Website: thepheromones.nl