Voorselectie 3 – 2019

Band 1: CIRRUS MINOR

Cirrus Minor beoogt een gat te vullen in het huidige aanbod van bands in Nederland. De mix van de up-tempo stoner/rock’n’roll (geïnspireerd door bands als Kyuss en Spidergawd) en de meer popkant van het rockspectrum (Queens of the Stone Age, Foo Fighters) maakt dat zij een in Nederland nog niet eerder gehoorde stijl brengen.

Website: www.facebook.com/cirrusminormusic

     


Band 2: RUV

RUV is een bluesrocktrio dat zijn inspiratie put uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met blote tanden achtervolgt RUV de magere Gary Moore, de sobere Bonham en de pittige Cobain in hun tijdmachine, terug tot het heden.

Als hongerige wolven omringen ze je met huilende gitaren, een grommende bas en hypnotiserende drums. Dan pakken ze je voor een portie echte moderne bluesrock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Website: www.ruvband.com

     


Band 3: MAGIC MOON

Magic Moon klinkt als een moshpit in een vintage-winkel; onverwachts, soms refererend naar oude tijden en boordevol verrassende pareltjes. De psychedelische rock wordt rauw geserveerd door een combinatie van stampende drums, meerstemmige zang, fuzzy gitaren en een dreunend orgel.

Website: www.magicmoonband.com

     


Band 4 (runner-up vorige stemronde): THE MUFF

The Muff bestaat uit vier bekwame muzikanten die weten waar ze mee bezig zijn. Een scheurend orgel, slonzige gitaren, krachtige vocalen en een onwrikbare ritmesectie is alles wat je nodig hebt. Hardrock meets harmonie en een vleugje intellect. De energie van de liveshows brengt je in een roes, een ode aan het bloeiende leven. De vrije geest van de 60’s & 70’s vertaald in een hedendaagse performance.

Website: www.themuff.nl