Voorselectie 3 – 2013

Band 1: BIRTH OF JOY

Pompende drums, rauwe gitaren en een aangejaagde orgel maken van Birth of Joy een chemie die je niet kunt ontkennen.

Beïnvloed door psychedelica, blues en dampende rock&roll neemt dit trio jou mee terug naar de oude tijden van MC5, The Doors en zelfs Pink Floyd! Met een drummer die de zoon van Keith Moon had kunnen zijn, een organist die z’n instrument als een wilde behandelt en een zanger/gitarist die de power-versie van Jim Morrison lijkt te zijn, slingert deze band de psychedelische sixties rock&roll terug naar de moderne tijd.

Met meer dan 150 shows in de laatste 3 jaar, bewees Birth of Joy een echte live-machine te zijn om rekening mee te houden! Ze zijn twee jaar geleden vastgelegd door Suburban Records, meteen na hun optreden op het Zwarte Cross Festival. Begin vorig jaar speelden ze op een uitverkochte show tijdens Eurosonic en brachten op 2 maart 2012 hun nieuwe album ‘Life in Babalou’ uit. Daarnaast werden ze ook gevraagd door De Staat om deze band te vergezellen op hun lente-tour 2012.

Het mag duidelijk zijn dat Birth of Joy eraan zit te komen!

Website: www.birthofjoy.com

     


Band 2: DAYBROKE

Na jaren hard ploeteren en zorgvuldig bouwen trad Daybroke in 2010 voor het eerst naar buiten met debuutalbum What Nature Started. De noeste arbeid legde deze 4 jongens geen windeieren: het album werd zeer enthousiast ontvangen en wat volgde was anderhalf jaar lang genieten van en voor Tom, Jesse, Kasper en Emiel. Ze speelden dik 60 shows in zalen als Paradiso, Melkweg, 013, Effenaar en Tivoli, knalden op Zwarte Cross, deelden het podium met bands als Lifehouse, Triggerfinger en Eagles of Death Metal, speelden bij o.a. Gerard Ekdom en Rob Stenders op 3FM en waren te horen in een Lay’s TV-commercial .

Voor de eerste 2 singles (Hey Girl en Sabotage) sloeg Daybroke de handen ineen met wonderkind Tim Smit, wat resulteerde in unieke video’s die de band online ruim 200.000 views opleverden. De video van Sabotage was zo spectaculair dat deze zijn première beleefde in de Pathé bioscoop, wat breed werd uitgemeten in de landelijke pers.

Inmiddels staat de band aan de vooravond van haar nieuwste release. De moderne, dansbare rocksongs van de EP Burn It To The Ground (januari 2013) krijg je na 1 keer luisteren al niet meer uit je kop, maar zijn gelaagd genoeg om ook na vele luisterbeurten nog te verrassen.
De EP wordt vooraf gegaan door single Cosmic Candy Store, die vergezeld gaat van een sexy video.

Met een lading vette tracks op zak, een knallende liveshow en enorm veel levensvreugd is Daybroke klaar om de wereld te veroveren!

Website: www.daybroke.com

      


Band 3: THE HORSE COMPANY

Bij The Horse Company gaat het allemaal vanzelf. Van een koersomslag is dan ook geen sprake. “De volgende plaat zou zo maar weer eens een echte countryrock plaat kunnen zijn. Maar ook net zo goed niet. Het is ons doel om gewoon lekker platen te blijven maken en ons daarbij niks aan te trekken van trends.

Aan ons geluid kun je horen dat we een brede smaak hebben. Country, rock, new wave, shoegaze, indie, pop, punk, Americana en classic rock. Het vloeit allemaal door elkaar. Over muziek moet je verder niet al te veel nadenken. Dat moet je laten gebeuren.”

New album ‘Calypso’ out on November 12th.

Website: thehorsecompany.bandcamp.com

      


Band 4: JOE MADMAN AND THE SIDEWALKERS
(2e geëindigd in vorige ronde)

Joe Madman & the Sidewalkers treden op als een wervelwind. Terwijl je dacht dat je klaar was, stormt het volgende nummer als een moker door de lucht. Bukken kan niet meer. Jij staat in het oog van de storm en dat zul je weten. Drijfnat en meer als voldaan, slingeren slierten gitaarakkoorden, basritmes en drumslagen in een orgastisch eerbetoon aan alle voorgaande rock ’n roll helden, je terug in de armen van je meisje. Thank God, uit het oog van de storm maar getatoeëerd over je hart, ’it’s only rock ’n roll!’ Hou vast en geniet!

Joe Madman & the Sidewalkers spelen rock ’n roll met een vette blueslaag. Rock ’n roll gemaakt uit een rijke traditie vanaf de sixties. Invloeden vanaf de vroege Stones, via oude punkhelden als the Stooges tot aan Black Crowes en White Stripes. Ze zijn nog jong, de intensiteit van een live-optreden doet je dat vergeten. Videoclips zijn op youtube te vinden van ‘Laying My Burden Down’ & ‘Feeling Glad’.

Ondertussen spelen ze waar ze maar kunnen. Goed voor de ervaring en bekendheid. Goed om te ervaren dat bekendere bandjes zoals King Jack, Ella Bandita en De Wolff en Peter Pan Speedrock deze rauwe explosie graag mee het podium opsleuren. Aanstormende nieuwe helden.

Website: www.joemadman.com