Voorselectie 4 – 2019

Band 1: SHAEMLESS

Shaemless is een jong kwartet uit Nijmegen. Hun muziek is een originele mix van post-punk, garage en noise met invloeden van blues en surf. De jongens laten zich inspireren door bands als Iceage, Oh Sees en John Spencer. De uitvoering is rauw, hard en groovy.

Website: www.shaemless.nl

     


Band 2: VERA’S CHARME

In het holst van de nacht schuilt een waarheid. En tussen grimmige muren van geluid verkondigt Vera’s Charm haar verknipte versie daarvan. Gewapend met slechts twee gitaren en een drumstel, dwaalt deze eigenzinnige Groninger indie band in de kille schaduw van postpunk en grunge.

Website: www.verascharm.com

     


Band 3: MR. MOTO

Als donderslag bij heldere hemel verrees op een zwoele zomerdag vanuit de krochten des vaderlands een nieuwe band. Een samensmelting van creatieve gedachtestromen, semi-erotische melodieën en een onnavolgbare drang om te entertainen. Dit podium vullende collectief staat garant voor Rock ’n Roll, en staat erom bekend elk optreden tot het uiterste te gaan om het publiek te bedwelmen onder een zweem van muzikale narcose.

Website: www.mrmoto.nl

     


Band 4 (runner-up vorige stemronde): RUV

RUV is een bluesrocktrio dat zijn inspiratie put uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met blote tanden achtervolgt RUV de magere Gary Moore, de sobere Bonham en de pittige Cobain in hun tijdmachine, terug tot het heden.

Als hongerige wolven omringen ze je met huilende gitaren, een grommende bas en hypnotiserende drums. Dan pakken ze je voor een portie echte moderne bluesrock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Website: www.ruvband.com