Voorselectie 1 – 2015

We gaan het derde jaar in met hopelijk weer een keur aan nieuwe, jonge, ‘gearriveerde’, energieke of ingetogen bandjes om uit te kiezen en te beluisteren. Eventuele suggesties van jullie kant ontvangen wij met open armen, dus kom maar op!

Drie bands zijn weer geselecteerd voor de eerste stemronde van dit jaar. Op de clubavond van 3 januari j.l. werden ze al gepresenteerd, samen met de nummer twee van de vorige keer (Orange Maplewood).

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met zaterdag 10 januari a.s., op hun band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: THE BLACK CULT

Groningen blijft goede garage bands voortbrengen! De nieuwste aanwinst heet The Black Cult. Na het uitbrengen van hun tweede EP op Tender Records (het vinyl label van Tim Knol) komen ze nogal explosief tevoorschijn.

Ze spelen shows tijdens de Popronde, Incubate 2013, 3FM en ‘Here comes the Summer 2014′. Hun aanstekelijke mix van garage, punk en pop zal je doen schudden en vragen naar meer, net als je alcoholverslaving: rock ’n roll zoals het ‘hoort te zijn’ volgens eigen zeggen: snel luid en recht in je gezicht!

Website: theblackcultband.tumblr.com

     


Band 2: SOUR MASH

De band was al eerder in Huissen te bewonderen tijdens het festival ‘Under the Milky Way’ afgelopen zomer, en maakte grote indruk!

Deze mannen brengen je naar eigen zeggen: “Country Noir”. Neem jouw dagelijkse portie groovende country blues, dompel deze onder in een vat whisky en laat hem daar drie dagen langzaam intrekken. Na drie drie dagen en nachten haalt u de uw muziek weer uit het vat. Laat het een nachtje drogen in een sigarenbar en voila: Sour Mash.

Met veel bravoure en overtuiging staan deze ervaren cowboys iedere show garant voor een avond rock, Americana Style. Dus stof je cowboyhoed af, klik de sporen aan je schoenen, steek een sigaret op en geniet van Sour Mash.

Website: www.sour-mash.nl

     


Band 3: THE NAKED SWEAT DRIPS

Het geluid van The Naked Sweat Drips is een samensmelting van vele stijlen. Met rock als basis worden elementen toegevoegd uit stoner, blues, en rock ’n’ roll. Het geheel wordt overgoten met een fikse portie psychedelica.

Een ding valt meteen op wanneer je deze zeskoppige band live aanschouwt: ze spelen vol overgave en met passie. Maar niet alleen de show is goed, ook muzikaal steekt het goed in elkaar.

In 2012 gekozen tot beste muzikale act van Noord-Brabant en in 2013 werden ze bekroond met de prestigieuze Popprijs De Roos van Nijmegen.

Website: www.thenakedsweatdrips.com

    


Band 4: ORANGE MAPLEWOOD
(2e geëindigd in vorige ronde)

Orange Maplewood is een vier-koppige grungeband gevestigd in Nederland. ‘Loud’, ‘Fuzz’ en ‘melancholisch’ zijn drie woorden die deze band definiëren.

De band is opgericht in de hoofdstad van Nederland: Amsterdam.

3voor12 (een Nederlandse online muziek platform) over Orange Maplewoods Mekka EP: “De perfecte soundtrack voor een snelle rit door de woestijn in een oude Camaro, achterna gezeten door een aantal boze oliesjeiks”

Ze waren het voorprogramma van Radio Moskou, Colossa, The Mad Trist en speelde op podia en festivals als 013, Atak, Sugar Factory, Popronde 2013, Paaspop Zieuwent, Geuzenpop en Rock Royale.

Website: www.orangemaplewood.com