Voorselectie 1 – 2016

We gaan alweer het vierde jaar in met onze club! Het is te hopen dat we weer een keur aan nieuwe, jonge, danwel gearriveerde, energieke of ingetogen bandjes kunnen selecteren voor onze leden. Eventuele suggesties van jullie kant ontvangen wij met open armen, dus kom maar op!

Drie bands zijn weer gekozen voor de eerste stemronde van 2016. Tijdens de gig van Candybar Planet op 19 december werden ze al gepresenteerd, samen met de nummer twee van de vorige keer (Tales that are not supposed to be heard by People).

Onze leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met 2e kerstdag zaterdag 26 december a.s., op hun band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: 12:04

In april 2012, was de huidige bezetting een feit. Myscu (vocalist), Stephano (bas), Eddo (drums) en Mark (gitaar). Vier muzikanten bij wie muziek maken in het bloed zit…

Na 6 maanden schrijven en componeren brachten zij hun eerste show met verve aan het adres van Podium Duycker in Hoofddorp! Men was aangenaam verrast om een band tegen te komen die het genre crossover van rap en rock naar een nieuw plan tilden.

12:04 brengt met een crossover van Rock, Funk, Rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede dynamiek.

Website: www.twelve04.com

     


Band 2: SILENT WAR

Silent War, ontstaan in 2013, is een vierkoppige indie rock band uit Noordwijk/Amsterdam. De muziek van Silent War kan het beste worden omschreven als indie/alternatieve rock, bestaande uit sferische melodieën en een knallende ritmesectie.

Meerdere malen per week komt de band bij elkaar om nieuwe ideeën uit te werken. Silent War heeft zich binnen korte tijd opgewerkt tot een serieuze speler binnen de indiescene. Zo speelde de band al in gerenommeerde poptempels als de Melkweg, Paradiso en het Patronaat. Ook wisten zij meerdere bandcontests te winnen en bereikten zij de finale van de Amsterdamse Popprijs 2014.

Website: www.silentwar.nl

     


Band 3: ST. TROPEZ

Wellicht al oud nieuws voor de dagelijkse muziekvolger, maar garagepunkband St. Tropez bestaat eigenlijk uit de leden van Go Back To The Zoo.

Met St. Tropez gaat de band een nieuwe muzikale richting in, die van de punkrock. Niet zoals veel bands een nieuwe richting ingaan onder dezelfde naam, maar eerlijk onder een nieuwe naam dus.

Begin dit jaar lekte de naam en de nieuwe stijl al uit, toen het Britse DIY Magazine melding maakte van een lekker vuile debuut-EP van vier Amsterdamse garagepunkers genaamd St. Tropez. Natuurlijk herkende de liefhebber de vier jongens van Go Back To The Zoo hier direct in.

Website: www.iwannaliveinst-tropez.com

    


Band 4: TALES THAT ARE NOT SUPPOSED TO BE HEARD BY PEOPLE
(2e geëindigd in vorige ronde)

De donkere en ruwe energie van Tales maakt het moeilijk om ze in een genre te plaatsen, maar het is muziek die je zal zeker voelen. Opgericht door hun gedeelde liefde voor de gitaar-gedreven rock en ‘doe het zelf’ esthetiek, hebben de Tales zich stevig gevestigd als een van de mooiste Amsterdamse underground rockbands.

Hun verhalen gaan niet over de zonnige kant van het leven, maar omgaan met persoonlijke onrust, de slag van innerlijk conflict, chaos en tegenspraak. Tales live zal gegarandeerd intens zijn, met schurende gitaarklanken, mishandeling van drums en een zware bas, zonder daarbij compositie en melodische gevoel te verliezen.

Website: www.talesmusic.nl