Voorselectie 2 – 2014

De organisatie heeft voor het 2e optreden weer een selectie gemaakt van 3 bands waaruit onze leden kunnen kiezen. Daarbij doet de band die als 2e is geëindigd in de vorige ronde (Smalltown Nobodies) in deze verkiezing weer mee. De band met de meeste stemmen gaat exclusief voor ons spelen op een nog nader te bepalen datum (hopelijk nog vóór de zomervakanties). De locatie hangt af van de gekozen band. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte in de diverse kroegen.

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met 6 april a.s., op hun favoriete band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: THE SILVERFACES

De beloftevolle jonge band uit Amsterdam/Utrecht speelt zeer aanstekelijke rock met een vleugje psychedelica. Denk aan Led Zeppelin, The Doors, Pink Floyd, The Raconteurs en Jack White. Bijvoorbeeld.

Frontman Jesse Koch startte de band samen met bassiste Sonya Vos. Na een aantal schrijfsessies besloten ze toetsenist Martin Scheppink en drumster Nienke Overmars bij het geheel te betrekken. Met hun derde show wonnen ze in november 2013 de Amsterdamse Popprijs in een afgeladen Melkweg. Daarna volgde een memorabel 1-minuut-optreden bij De Wereld Draait Door. Hun achtste concert: Noorderslag 2014. Wat goed is komt snel…

Website: thesilverfaces.com

     

Band 2: BULLERSLUG

Bullerslug is op z’n eigen manier een veteranenband, bestaande uit muzikanten en randdebielen van bands als Aux Raus, Devil’s Blood, Malkovich, Houses en Carceri. De bandleden kennen het klappen van de zweep, de nachten vol drank en zwetende pubers in jeugdsozen van Roggel tot Sexbierum. Terwijl de meeste bands om hen heen stopten, kinderen kregen of yup werden, bleven zij stug volhouden aan het idee dat het nog harder en nog viezer kon.

Een combinatie van stuwende ritmes en hysterische gitaren. De kilheid van vroege gothic gecombineerd met de hoekigheid van post-punk, gespeeld door een grungeband die alleen naar death metal heeft geluisterd. In 2013 verschijnt de debuut plaat Cheer Up, Goth! op Suburban Records en Bullerslug wordt direct gezien als een van de hardste en strakste bands van Nederland. En volgens sommigen ook de lelijkste…

Website: www.bullerslog.com

     

Band 3: SOUL SISTER DANCE REVOLUTION

Soul Sister Dance Revolution maakt sinds 2009 de Nederlandse podia onveilig met hun stevige alternatieve indie rock. De desert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken Soul Sister Dance Revolution tot een energiek collectief, met een eigenwijze sound.

Op 1 oktober 2012 bracht Soul Sister Dance Revolution haar eerste single ‘Hold the line’ uit, die veelvuldig op 3FM te horen is geweest. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en mocht de Haagse Popprijs voor aanstormend talent in ontvangst nemen. De daarop volgende maanden tourde de band door Nerderland als support act van DI-RECT.

Met een noodgang bulderde Soul Sister Dance Revolution 2013 binnen. De band speelde op Noorderslag en werd genomineerd voor een 3FM Award in de categorie “Beste Rock”, als enige nieuwkomer tussen de gevestigde namen. Op 4 april presenteerde de Sisters hun debuut album ‘Playground Kids’ in een uitverkochte Supermarkt in Den Haag. Lovende recensies volgden en na een knallende minuut in ‘De Wereld Draait Door’ stootte het album door naar de nummer 1 positie in de iTunes Alternative Charts.

Website: http://soulsisterdancerevolution.com

     

Band 4: SMALLTOWN NOBODIES (2e geëindigd in vorige ronde)

Eind 2008 besloten de heren van Smalltown Nobodies, na een break van drie jaar, om weer te gaan repeteren en op zoek te gaan naar een nieuwe zanger. Die nieuwe zanger vonden ze in Lain Barbier (o.a. ex- Turbo, Diesel en NoExqze). De hernieuwde samenwerking, gecombineerd met de rauwe stem van Lain, resulteerde in een uitstekend debuutalbum.

Hun muziek brengt een smeltkroes van invloeden aan de kook. Denk aan een mix van Clawfinger en een beetje van Dreamtheater, gedrenkt in het rauwe soul geluid van frontman Lain. Hoewel de band voornamelijk high-energy power rock maakt, zijn sommige nummers ook goed om op te dansen!

Website: smalltownnobodies.com