Voorselectie 4 – 2015

De laatste stemronde alweer van dit jaar. Drie nieuwe bands aangevuld met Donnerwetter die als tweede is geëindigd in de vorige ronde.

Onze leden hebben een mail ontvangen met een link naar de pagina waar ze tot en met zaterdag 24 oktober 2015 op een band kunnen stemmen. Hier komen ze:

Band 1: TALES THAT ARE NOT SUPPOSED TO BE HEARD BY PEOPLE

De donkere en ruwe energie van Tales maakt het moeilijk om ze in een genre te plaatsen, maar het is muziek die je zal zeker voelen. Opgericht door hun gedeelde liefde voor de gitaar-gedreven rock en ‘doe het zelf’ esthetiek, hebben de Tales zich stevig gevestigd als een van de mooiste Amsterdamse underground rockbands.

Hun verhalen gaan niet over de zonnige kant van het leven, maar omgaan met persoonlijke onrust, de slag van innerlijk conflict, chaos en tegenspraak. Tales live zal gegarandeerd intens zijn, met schurende gitaarklanken, mishandeling van drums en een zware bas, zonder daarbij compositie en melodische gevoel te verliezen.

Website: www.talesmusic.nl

     


Band 2: 
HIPPY TREE FRIENDS COLLECTIVE

De muziek van de Hippy Tree Friends Collective, is grotendeels onttrokken uit lange jams in donkere oefenruimtes en een jeugd gespendeerd in uithoeken van de Achterhoek, en dat is te horen.

De nummers die vaak kort aan de tien minuten duren puilen uit van de sfeer en energie. Materiaal die elke andere band over drie losse tracks zou uitsmeren, wordt door het viertal organisch verweven tot een onvoorspelbaar en meeslepend geheel.

De band keerde deze zomer terug naar de Achterhoek om hun eerste plaat op te nemen, dit zal een tape experiment gaan worden wat later dit jaar te beluisteren is.

Website: www.hippytreefriends.nl

     


Band 3: CANDYBAR PLANET

De band werd opgericht in 1994 door een aantal vrijwilligers uit de Effenaar. Gedurende hun bestaan hebben ze veel in het Nederlandse clubcircuit opgetreden met onder andere hun stadgenoten Peter Pan Speedrock en 7 Zuma 7. Enkele hoogtepunten in hun bestaan waren optredens op Dynamo Open Air Eindhoven in 1996, Dynamo Open Air in Tsjechië in 1999, en de Eindhoven Rockcity-tour door Nederland en Duitsland.

In 2002 viel de band uiteen maar na een tweetal reünie optredens treedt Candybar sinds Paaspop 2012 weer regelmatig op. In 2013 verscheen het album Timelapse. Het debuutalbum 32 Bitch werd ook opnieuw uitgebracht.

Hun muziek kan worden samengevat als heavy rock, geworteld in de jaren negentig met vertakkingen naar deze eeuw; de meisjes houden van het dansen op de beat, de jongens zullen genieten van de powerriffs en spacey geluiden!

Website: www.candybarplanet.nl

     


Band 4: DONNERWETTER
(2e geëindigd in vorige ronde)

De stijl van Donnerwetter is het best te omschrijven als ‘alternatieve singer-songwriter’ en bevat veel retro wisselingen in de atmosfeer en fantastische teksten. Rocco Ostermann speelt gitaar en banjo en is ook zanger. Hij is bekend van bands als Magic Fish en Shaking Godspeed. Tweede gitaar wordt gespeeld door Wout Kemkens, frontman van Shaking Godspeed. Matthijs Stronks speelt toetsen en bas en Mike Visser hits the drums.

Het debuut-album werd opgenomen in september 2013 door Rutger Drenth en de album-release was op 18 december 2014 in Luxor, Arnhem. Live-optredens kenmerken zich door bevlogenheid, passie en emotie!

Website: www.donnerwetterband.com