Voorselectie 1 – 2020

Band 1: KORFBAL

De band geeft niet zoveel informatie prijs op internet. Het debuutalbum ‘Special Agent’ is in september 2019 uitgekomen en bevat nihilistische veganistische rocknummers… Luisteren is in dit geval de beste optie.

Website: www.facebook.com

     


Band 2: RAW MEDICINE

De rijke historie van Raw Medicine’s bandleden omvat o.a. Vitesse, Herman Brood, Wild Romance, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor. “Dacht je dat Rock & Roll dood was? Nee hoor, die is springlevend! Het heet alleen nu anders: Het heet nu RAW MEDICINE”

Raw Medicine speelt dampende rock & roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt: just what the doctor ordered!

Website: www.rawmedicine.nl

     


Band 3: SWITCH BONES

Switch Bones is een alternatief rocktrio. De band combineert pakkende popmelodieën met een zwaar gitaargestuurd geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age.
Erik van Haaren (zang / gitaar), Paul Viets (bas / zang) en Geert Teekens (drums / zang) richtten de band op in 2016 en begonnen meteen met het spelen van vele clubs en festivals. In oktober 2017 is hun debuut-EP ‘Machine in Me’ uitgebracht.

Website: www.switchbones.com

     


Band 4 (runner-up vorige stemronde): RUV

RUV is een bluesrocktrio dat zijn inspiratie put uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met blote tanden achtervolgt RUV de magere Gary Moore, de sobere Bonham en de pittige Cobain in hun tijdmachine, terug tot het heden.

Als hongerige wolven omringen ze je met huilende gitaren, een grommende bas en hypnotiserende drums. Dan pakken ze je voor een portie echte moderne bluesrock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Website: www.ruvband.com