Voorselectie 2a – 2016

Dit is poging nummer 2 voor ons om een band te kiezen voor het tweede optreden. Na strubbelingen met een boekingskantoor in de vorige stemronde moet nu een nieuwe stemming worden uitgeschreven.

Onze leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met zaterdag 7 mei a.s., op hun band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: CANSHAKER PI

Canshaker Pi komt uit Amsterdam en bestaat onder andere uit twee leden van Palio Superspeed Donkey. Canshaker Pi maakt “belachelijk goede garagerock in de traditie van Pavement en Dinosaur JR,” aldus Tender Records-eigenaar Tim Knol, die hun debuutsingle in oktober 2015 uitbracht. Luisterend naar “Looking For Love On Ibiza” en “Shaniqua” is dit zeker te bevestigen.

Op de live beelden die op internet rondzwerven zijn vier enthousiaste jongens te zien met scheurende gitaren en een stevige bas.

Website: www.facebook.com/CanshakerPi

     


Band 2: GRENADEERS

Grenadiers bestaat uit zes mannen met een liefde voor iets rauws. Met niet minder dan drie gitaristen, speelt deze Amsterdamse band nummers met hoekige riffs die in schril contrast staan met de meeslepende zang van frontman Siep van Rijswijk.

Hun debuut EP is gemixt door niemand minder dan Alain Johannes (Queens Of The Stone Age / Them Crooked Vultures) en zal worden uitgebracht in september 2016.

Website: www.grenadeers.com

     


Band 3: SUGARTOOSH

Sugartoosh is een energieke band met de roots in de Achterhoek en speelt rauwe, gruizige rock met een dikke eetlepel blues en een vleugje stoner. Met het mes tussen de tanden sleuren ze je mee in hun groovende mix van grunge en stonerrock ‘n’ roll.

Sugartoosh speelde op de Zwarte Cross, Paaspop, Polderpop en deed o.a. de support voor Navarone in de Dru en Wallace Vanborn in Merleyn.

Website: http://sugartoosh.nl

     


Band 4: ICKY PACK

Icky Pack is een duo en produceert harde en sleazy Rock ’n Roll, zo kun je hun muziek wel omschrijven. Deze muur van geluid is van Friese afkomst en kent een historie in bands als Sväva en The Heatmachine.

De band weet met de rauwe stem van Yorn Overwijk en eveneens rauwe geluid de rebel te ontwaken die in ons allen schuilt. Het live gebruik van effectpedalen komt goed tot zijn recht in de dynamisch sterke nummers en maakt dat het klinkt alsof er een voltallige band op het podium staat.

Website: www.ickypack.com