Category Archives:Nieuws

apr. 17.

Rockstreet!

We organiseren dit jaar alweer de vijfde editie van deze inmiddels roemruchte muziek-estafette, genaamd Rockstreet.

Tijdens Hemelvaart op 18 mei gaan we weer los en zullen de klinkers uit de Vierakkerstraat en de Helmichstraat gespeeld worden (liggen daar wel klinkers?) Enige wat we moeten hebben is een droge dag, maar afgaande op de ervaringen in het verleden gaat dat wel goed komen denken we.

We hebben voor heel Huissen e.o. weer een aanstekelijk programma in elkaar gedraaid, zie de time-table hieronder met de exacte tijden / locaties / bands.

Wij hebben er weer zin in!

Datum : 18 mei 2023
Start   : 14:00 uur
Locatie : Markt tot Buitenpoort

jan. 22.

Keep on Rockin’ 2023!

We hebben naar ons idee 2022 heerlijk afgesloten met twee fantastische bands!

Na 10 jaar TLH Presents is de koek nog niet op, we gaan gewoon eigenwijs door met verrassende acts in het nieuwe jaar. Dat kunnen we nu al stellen. Och och wat wordt dat weer smullen!

1e OPTREDEN 2023

Op zaterdag 25 maart komen de SUPERSOAKERS naar Het Moment. Zet alvast in je agenda! In oktober 2022 moesten ze afhaken vanwege een Covid-patiënt in de gelederen. Die is nu wel hersteld, hopen we… check ze op youtube en koop een ticket (leden vrij toegang).

KONINGSNACHT

Nieuw in ons oeuvre, in samenwerking met De Buitenpoort, doen we ook op 26 april een programmering. Verwacht een hele fijne TLH-achtige band gevolgd door een spetterende tribute-band. Goede vooruitzichten dus!

ROCKSTREET

De vergunning moet nog afgegeven worden maar reken erop dat we dit jaar met Hemelvaart 18 mei Rockstreet weer kunnen organiseren. We hopen dan ook weer gebruik te kunnen maken van het Odeon op de markt, en vervolgens in de Vierakkerstraat zowel binnen als buiten levende muziek!

MIDZOMERNACHTKAMPVUURSESSIE!

Vorig jaar is deze eerste editie door omstandigheden niet door gegaan, maar we doen weer een poging. Kampvuurtje, zanger, gitaar, wijntje, biertje, sandalen en sociaal verantwoord lullen op een fantastische locatie. Noteer 10 juni! Nadere info wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Resterende data voor live-optredens in 2023 worden: zaterdag 14 oktober en zaterdag 23 december met een uitsmijter van jewelste! Hierover laten wij nog niks los… 

TLH ON TOUR (met aantal leden naar een festival o.i.d.) 

Dit gebeuren is vorig jaar volledig in het water gevallen. We willen samen met en voor onze leden speciale festivals, optredens, etc bezoeken. Ons streven is aankomend seizoen minimaal 1 geschikt kleinschalig festival te bezoeken. TLH regelt tickets, vervoer en borrelnootjes en een drankje in de bus. De leden hoeven alleen maar in te stappen en je wordt vervolgens naar het plaats delict gebracht, en sterker; na afloop ook weer terug gebracht. Uiteraard met een volle buik. En dit alles tegen een geringe extra bijdrage. U wordt nog bestookt met mails, faxen en / of brieven hieromtrent. Gezellig!

Uiteraard staan we open voor suggesties van onze leden. Dus laat je horen.

STEUN LIVE MUZIEK, STEUN TLH! Lid worden? Meld je aan en stuur een mail.

nov. 21.

TLH Presents – 10 jaar Rock ’n Roll!

In december 2012 is het allemaal begonnen. Met een organisatie van 12 vrienden en vriendinnen hebben we Huissen geconfronteerd met de alternatieve rock-scene van Nederland met bands als KinKobra, Birth of Joy, Silverfaces, Trip to Dover, Gingerpig, Candybar Planet, Grim Tim, Money & the Man, Rhinorino, Lou Patty, Ten Times a Milion, Mr. Moto, Sonic Whip, Queen’s Pleasure en vele anderen.

Wij danken de bands maar zeker ook geluids- en lichtman Hans Schoenmakers die al die jaren voor een professionele performance heeft gezorgd, al was dat door die eigenzinnige bands niet altijd even makkelijk. En uiteraard dank ook aan al onze leden. Fijne club is dit hoor!

Aankomend evenement willen we dit 10-jarig bestaan vieren op 23 december 2022 met een dubbelklapper: twee bands, en niet de minste! Onze leden mogen hierbij een introducee meenemen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En mede dankzij een gulle gift van een van onze leden wordt deze avond ook financieel gezien mogelijk gemaakt.

Vrijdag 23 december 2022 
De Gouden Engel 
Zaal open 21.00 uur 
Entree niet-leden: € 10

21:30-22:30 SPEAKEASY
23:00-00:30 BLACK BOTTLE RIOT

Niet-leden kunnen een ticket kopen via onderstaande link:

okt. 11.

AWASH – 21 okt 2022

Zo, de vakanties en een lange hete, droge zomer zitten er weer zo’n beetje op. Tijd om de geflambeerde huid wat rust te gunnen in de aankomende herfst waarin we een derde evenement hebben met rock-muziek! Welke band hebben wij uit de hoge hoed getoverd?

Vrijdag 21 oktober 2022 
De Buitenpoort 
Zaal open 20.30 uur 
Entree niet-leden: € 10

Band: AWASH

Niet-leden kunnen een ticket kopen via onderstaande link:

AWASH produceert aanstekelijke melodische gitaarpop met piano en fretloze bas. De zanger heeft een “Eddie Vedder achtige” stem met hoog emo gehalte. Zakdoeken bij de hand houden graag!

Check ze o.a. op: https://youtu.be/vIYWJguC9gY

We hopen jullie te zien!

mei. 16.

ROCKSTREET 2022 – Hemelvaart 26 mei

Rockstreet

Na de brute annuleringen van 2020 en 2021 is het nu weer rocken op de straatstenen van de Markt, Vierakkerstraat en de Helmichstraat in Huissen! Met Hemelvaart 26 mei vindt hier de vierde editie van festival RockStreet plaats, jawel georganiseerd door ons.
We trakteren het publiek op diverse (rock-)acts, zowel binnen als buiten met ook een aantal Huissense bands. Om 14:00 uur is de kick-off in Café Het Moment met de fantastische act SONIC WHIP. Onze leden krijgen hierbij van de organisatie alvast een drankje om er lekker in te komen. Wees er dus op tijd bij!

Het programma: 

14:00 uur Opening van Rockstreet in het café het Moment. Dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves van de Nijmeegse alternatieve rockband SONIC WHIP. 

14:00 uur start Huissenaar Peter Sluiter bij Cafe de Kater & Borrelzz. Vanaf het terras genieten van klassieke rock-covers.

14:45 uur in de Buitenpoort stoner rockband RHINORINO. Bij eerdere optredens bij TLH Presents en Under the Milky Way bewees deze band het Huissense publiek in beweging te kunnen krijgen.

14:45 uur buiten bij het Moment: Smell the Horse. Een vierkoppige band geïnspireerd door het werk van Neil Young.

14:45 uur Odeon podium; Band von Hessen. Een verzameling muzikale Huissenaren die in verschillende samenstellingen rock-covers spelen. Genieten vanaf het terras op de Markt!

15:30 uur bij de Buitenpoort de ervaren Huissense rockhelden van Rosco P. Naast covermateriaal van Audioslave, Jimi Hendrix en Rival Sons ook een aantal eigen nummers. 

Overdag speelt iedere band in dezelfde locatie later die middag nog twee sets. Genoeg gelegenheid dus om alle bands te gaan zien. 

Tussen 20:00 en 21:00 uur als afsluiter de band FIRE HORSE in de Buitenpoort.  Deze NL all star band, bestaat uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock,) en drummer Guy Pek (Grenadeers). Zij zullen de planken uit de vloer spelen! De muziek grijpt muzikaal terug naar zowel de 70’s als de 90’s en laveert tussen stevige pokerrock en post-grunge. Een topafsluiter! 

Gatis toegang. 

mrt. 10.

QUEEN’S PLEASURE – 2 april 2022

Wat is de Queen’s Pleasure vraag je je af? Willem-Alexander? Wij hebben hier een ander idee over… 😉

Voor het eerste optreden in 2022 hebben we een koninklijke keuze gemaakt!

QUEEN’S PLEASURE is namelijk de nieuwe Brit Rock sensatie uit Amsterdam. Eigentijdse mix van The Who, Blur en Fountains DC. Met de agressie van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Nu nog te zien in deze intieme setting! 

Venue:
De Buitenpoort
Helmichstraat 1
6851 CB Huissen

Zaal open: 20:30 uur

Niet-leden kunnen een ticket van € 15 kopen via deze link:

Wees er snel bij!
Leden hebben uiteraard gratis toegang.

dec. 08.

Lain’s Workout op 18 dec 2021!

Zoals aangekondigd hebben we zaterdagmiddag (!) 18 december 2021 een optreden voor onze leden. Heel fijn is het dat we Lain Barbier met z’n band hebben kunnen binnenhalen.

Lain (niet te verwarren met Sjaak) Barbier was zanger bij de Nederlandse rockbands Turbo, Diesel en No Exqze en deed veel sessiewerk met onder andere Candy Dulfer en leden van Golden Earring. Op het moment zingt hij ook bij de bands: More Than Blues, Jukebox Heroes en Lain’s Workout.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben er zin in ondanks dat het absurde aanvangstijdstip en verplicht op je kont zitten…

Venue:
Zalencentrum DE VALOM
Karstraat 2
6851 DH Huissen

Zaal open: 14:00 uur
Zaal op slot: 17:00 uur

Bij binnenkomst wordt gecheckt op een geldige Corona QR-code.

Voor niet-leden zijn er, weliswaar beperkt, nog plaatsen beschikbaar dus schiet nou op!
Leden hebben uiteraard gratis toegang.

Klik op deze link voor tickets:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/tlh-presents-lains-workout

sep. 30.

Gig in de mik – Sonic Whip

Staan de oortjes weer op scherp na zowat een jaar zonder live-muziek? Hopelijk wel want we gaan weer los!

ZATERDAG 23 OKTOBER 2021 is het zover.. 

LOCATIE: DE BUITENPOORT (kleine zaal)
DEUR OPEN: 20.30 UUR

BAND:  S O N I C   W H I P

LET OP:
 – per lid gratis toegang voor 1 introducé
 – covid-controle bij de ingang

Voor het eerste(!) concert van dit jaar hebben we in verband met tijdgebrek zelf een band uit de hoge hoed getoverd.

Degenen die op ‘Under The Milky Way’ waren kunnen ze al wel gezien (en met name gehoord) hebben. 

Sonic Whip, het meerkoppig rock-monster dat scheurende gitaren hand in hand laat gaan met dampende baslijnen, beukende drums en andere sonische en psychedelische uitspattingen.

Geïnspireerd door bands als Foo Fighters, QOTSA, Audioslave, Soundgarden maar ook Alice in Chains.

Dat belooft dan wat. Eindelijk weer ’s heisa in de tent!
We hopen jullie dan, eventueel met introducé, te begroeten.

jan. 18.

Update

Beetje laat maar wtf: wij wensen iedereen nog een gelukkig en gezond 2021, en blijf de hoop houden op betere tijden!

Tja, de klad zat er goed in bij ons nadat we te horen kregen dat we de geplande evenementen in oktober en december moest afgelasten. 

Gelukkig hebben we op 3 juli heel veilig kunnen kijken en luisteren naar Smokin’ Beaver in de Valom. Hoewel veilig….de pauze en de tijd na het concert buiten beschouwing gelaten dan, omdat toen duidelijk sprake was van een aantal vrijpostige toenaderingen onder de aanwezigen. Maar gezien de hoeveelheid alcohol die werd ingenomen had toch geen enkel virus kunnen overleven daar ; -)

In maart hadden we al Switch Bones gehad, ook in de Valom. Twee concerten dus in 2020 en dat is heel magertjes, vooral omdat dus ook Rockstreet niet doorging.

Daarom hebben we gemeend om voor 2021 geen bijdrage te vragen en dat het uitgereikte zwarte polsbandje voor 2020 ook dit jaar geldig is. Wat een fijne geste van een fijne club!

Nu maar hopen dat we wat kunnen gaan plannen zonder achterna te worden gezeten door corona of allerlei varianten hierop. 

Afwachten dus en hopelijk tot gauw!

Smokin’ Beaver was op 3 juli 2020 in de Valom

jan. 31.

Vrijdag 6 maart SWITCH BONES!

 

We hebben weten te strikken voor het eerste optreden dit jaar: SWITCH BONES!!

Optreden staat gepland op vrijdag (LET WEL VRIJDAG!) 6 maart 2020 in de VALOM te Huissen.

DUS ZET IN JE AGENDA:
SWITCH BONES
VRIJDAG 6 MAART  2020
VALOM – HUISSEN

ZAAL OPEN 20:30 UUR

 

We hopen je dan te zien bij de start van een nieuw en spannend muzikaal jaar!