Voorselectie 1 – 2013

De organisatie heeft voor het eerste optreden een selectie gemaakt van 3 bands waaruit onze leden kunnen kiezen. De band met de meeste stemmen gaat het podium bestijgen op een nog nader te bepalen datum (we streven naar begin december a.s. in Café Ozzie).

Band 1: KINKOBRA

KinKobra staat bekend om hun pakkende en emotioneel geladen songs, die in combinatie met een brein spetterende en energieke live show, u meeneemt op een spectaculaire achtbaan! Bij het ervaren van hun muziek lijkt de band geïnspireerd door Foo Fighters, Papa Roach en zelfs Prince, maar KinKobra weigert zich te categoriseren in muziek. “We spelen Rock ’n Roll ‘voor de ziel!”

Na de toetreding tot een demo wedstrijd, ondertekende KinKobra een “Single” deal met 8Ball Music. Vervolgens wordt een live webcast voor RedBull in samenwerking met MTV gedaan, evenals een interview / showcase op MTV NL televisie.

Ze winnen CortonVille, een concept van DJ Erik Corton. Tijdens een verschijning op de Nederlandse radio / tv-show “Ekdom in de Nacht” bewijst KinKobra eens te meer een band te zijn met een eerlijke en onmiskenbaar live-geluid. Het publiek gaf KinKobra een welverdiende 9! KinKobra kickte ook ass in Giel Beelen’s “Nachtegiel” 3FM radio / tv-show. Giel was zeer positief over de prestaties van KinKobra en verbijsterd door hun live geluid. Giel geciteerd: “Het is één ding om geluid te produceren in een studio, live moet je leveren en spelen het zoals het is. Goed gedaan heren!”

Nieuwe aankomende tracks zijn opgenomen en geproduceerd door Award Winning producer Oscar Holleman, bekend om het succes van bijvoorbeeld Within Temptation, Heideroosjes en Krezip.

Site: www.kinkobra.com

    

 

Band 2: KIDS WITH GUNS

Menig westernheld laat zijn belagers dansen door hen te ’trakteren’ op een kogelregen. Kids With Guns is niet vuurgevaarlijk, maar schiet wél met scherp. Het Utrechtse electropopduo vuurt een dansbare mix van vuige electro en catchy zanglijnen af op de dansvloer. Verwacht een Russische roulette van stijlen: ergens tussen Soulwax, Crystal Castles en Does It Offend You, Yeah?.

Rik Voorberg en Niek Eilander leerden elkaar kennen op de middelbare school en vinden elkaar, na jaren van wilde teenage-angst-anthems, falende studies en vakkenvullen in de supermarkt, begin 2011 terug in Utrecht. Ze besluiten een huis te delen. Nog voor er meubels staan is de thuisstudio al ingericht en staan de eerste nummers in de steigers. Met grenzeloos succes, op basis van de eerste demo’s wordt de band ingevlogen naar Athene en maakt daar voor 5000 Grieken haar livedebuut.

Begin 2012 wordt debuut-EP ‘Where To Begin?’ uitgebracht. Met een opvallende videoclip en vier aanstekelijke songs valt Kids With Guns de wereld aan en kunnen de heren niet wachten om de aanstekelijke energie van ‘Where To Begin?’ overal op het podium te vertolken.

Blijf waakzaam, want voor je het weet sta je oog in oog met… Kids With Guns!

Site: www.kidswithguns.nl

 

Band 3: PACESHIFTERS

Paceshifters is een Nederlandse Alternatieve Rockband uit Wijhe, Overijssel. De band bestaat uit de broers Paul Dokman (zanger/bassist) en Seb Dokman (zanger/gitarist), en drummer Koen Klarenbeek.

De band is opgericht in juni 2008, en in april 2009 bracht de band een Split EP uit met hun Amerikaanse ‘helden’ Supersuckers. In november van 2009 volgde een eigen single met videoclip, I Don’t Listen, die ze opnamen met Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock. Naar aanleiding hiervan traden zij op in het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door.

In 2010 bracht Paceshifters de eerste cd uit, One For The Road, bij het label Suburban Records. Datzelfde jaar trad de band onder meer op bij het Zwarte Cross-festival en in 2011 op Eurosonic. In juli 2011 is de band begonnen met de pre-productie van het tweede album.

In oktober 2011 vertrok de band naar Durango in Colorado om daar met producer Ed Stasium hun tweede album “Home” op te nemen. Dit album verschijnt 27 april 2012. Van dit album verschijnt de eerste single “Davis” op 2 april 2012. De single gaat over Troy Davis die werd geëxecuteerd slechts enkele weken voordat de band de studio in ging voor het album “Home”.

Site: www.pacesfifters.com