Voorselectie 4 – 2014

Voor het vierde optreden van dit jaar is weer een selectie gemaakt van drie bands waaruit onze leden kunnen kiezen! Deze ronde hebben we geen vierde keus (2e van vorige stemronde) vanwege perikelen (zie mailing leden en voorgaande publicaties op deze site).

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met vrijdag 14 november a.s., op hun favoriete band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: THE AFTERVEINS

Bij toeval ontmoetten drie oude vrienden elkaar voor het eerst weer in zes jaar. Vanaf het moment dat ze een try-out deden stichtten ze hun fysieke en psychologische vorm op deze wereld. In een korte tijd produceert de band een gevarieerde collectie van liedjes, die resulteert in een stormload van optredens.

De band creëert een sfeer die u aan het bewegen brengt. De Afterveins wordt beïnvloed door artiesten als: The Sound, Nick Drake, The Feelies en The Brian Jonestown Massacre. Ze toerden met gerenommeerde bands door Frankrijk in juli 2013, wonnen de grote prijs van Rotterdam, en speelden dit jaar op diverse grote festivals waaronder Altersonic Noorderslag en Metropolis. In maart van dit jaar kwam hun debuut LP uit…

Website: www.theafterveins.com

     


Band 2: BLACK BOTTLE RIOT

Black Bottle Riot wordt in maart 2008 opgericht in Cuijk. In de pittige southern rocksongs verwerkt het kwartet invloeden van blues, country en rock classics. De bandleden noemen in hun officiële biografie Lynyrd Skynyrd, Thin Lizzy en Black Sabbath als voornaamste invloeden.

Voordat de eerste plaat uitkomt wordt de band al gevraagd voor enkele grote Nederlandse festivals, zoals Appelpop (2008), Zwarte Cross (2010) en Rockin’ Park in het Goffertpark te Nijmegen als opwarmer voor Ben Harper, The Black Keys en Pearl Jam (2010).

Op 11 november 2011 presenteert de band het titelloze debuutalbum in een uitverkocht Doornroosje te Nijmegen. Op 18 december 2011 staat de band op het grote podium van Paradiso. De tweede cd wordt op 25 oktober 2013 gepresenteerd in een uitverkocht Doornroosje. In het kader van Cortonville Presents doet Black Bottle Riot in november en december een reeks optredens met de bands Gingerpig en Tenement Kids. In januari 2014 staat de band op Noorderslag in Groningen.

Website: www.blackbottleriot.com

     


Band 3: ORANGE MAPLEWOOD

Orange Maplewood is een vier-koppige grungeband gevestigd in Nederland. ‘Loud’, ‘Fuzz’ en ‘melancholisch’ zijn drie woorden die deze band definiëren.

De band is opgericht in de hoofdstad van Nederland: Amsterdam.

3voor12 (een Nederlandse online muziek platform) over Orange Maplewoods Mekka EP: “De perfecte soundtrack voor een snelle rit door de woestijn in een oude Camaro, achterna gezeten door een aantal boze oliesjeiks”

Ze waren het voorprogramma van Radio Moskou, Colossa, The Mad Trist en speelde op podia en festivals als 013, Atak, Sugar Factory, Popronde 2013, Paaspop Zieuwent, Geuzenpop en Rock Royale.

Website: www.orangemaplewood.com