Voorselectie 1 – 2017

We gaan het 5e jaar in!! Een speciaal jaar want er staan speciale dingen te gebeuren! Meer hierover in de loop van 2017. Hieronder 3 nieuwe bands en Automatic Sam (2e geëindigd vorige ronde) om uit te kiezen. De leden hebben een mail ontvangen met het verzoek te stemmen. Dat kan tot en met 1e kerstdag zondag 25 december 2016.

Band 1: TWIN SHADES

Met een titelloze EP sprong Twin Shades in juni 2013 in het oog. De Amsterdamse band staat garant voor opwindende psychrock en garage. Muziek die geworteld is in vervlogen tijden, nummers die refereren aan gerijpte bands Led Zeppelin, The Doors en The Brian Jonestown Massacre, en meer recentelijk groepen als Night Beats en Wooden Shjips.

In 2014 vond de band haar definitieve opstelling en maakte diepe indruk tijdens de Popronde, in 3voor12 Radio en op Le Guess Who?

Website: www.twinshades.com

     


Band 2: ALL COMES DOWN

All Comes Down (roots in Rotterdam) kenmerkt zich door de krachtige zang van frontvrouw Zjantal Ypma, catchy melodieën, pompende bas en heavy riffs. De tegendraadsheid, no-nonsense attitude en de diversiteit aan invloeden, maakt de band tot een uniek geheel in de alternatieve rock scene.

Onder andere als supportshow voor Wallace Vanborn gespeeld en winnaar geweest van de voorronde van de Bandboost.

Website: www.allcomesdown.com

     


Band 3: THE TIGHTROPES

The Tightropes zijn opgericht in 2012 en racen sindsdien als een ronkende machine door de Nederlandse muziekwereld.

Na de 250 verpletterende shows die ze in minder dan 3 jaar tijd gaven, is duidelijk dat The Tightropes niet meer weg te denken zijn uit de scene. Ze speelde eerder al op Eurosonic en stonden in de top 10 van meest geboekte bands tijdens de Popronde in 2013. Dikke funky blues/rock ’n roll maken ze.

2015 was een bewogen jaar geweest voor de mannen. Met veel nieuwe muziek op zak, dat in 2016 het levenslicht zal zien, is de koers naar boven weer ingezet.

Website: www.thetightropes.com

     


Band 4: AUTOMATIC SAM
(2e vorige stemronde)

Automatic Sam is een psychedelische garagerockband uit Nijmegen.

In november 2009 kwam de in eigen beheer opgenomen ep Hot Foot Oil uit, die positief ontvangen werd door onder andere OOR en 3voor12. In 2010 staan ze op diverse festivals en in voorprogramma’s van gerenommeerde bands.

In 2011 verschijnt het debuutalbum Tesino en in 2013 hun 2e getiteld Sonic Whip. Ook deze plaat kreeg overwegend positieve kritieken!

Website: https://www.facebook.com/automaticsam