Voorselectie 4 – 2016

Om bekende redenen is stemronde 3 overgeslagen, leden zijn hierover geïnformeerd. Zij hebben wel een mail ontvangen met het verzoek te stemmen voor de 4de ronde. Dat kan tot en met zondag 25 september 2016 waarbij de keuze gemaakt kan worden uit de volgende bands (geen nummer 2 van de vorige keer hierbij (Sugartoosh) want die hebben we al laten spelen!):

Band 1: GRIM TIM

Grim Tim is een alternatief (blues-) rock act afkomstig uit Eindhoven.

Grim Tim is rauw, maar toch delicaat, luid nog gedefinieerd, het gefluister van de donder. Als een van de mooiste locaties in Nederland (013) het uitdrukte: Die gasten van Grim Tim zijn de Nederlandse Blues Verlossers.

In 2012 bracht de band hun debuut EP uit en twee jaar later vond de release van hun full-length album plaats, die vergezeld ging met maar liefst 35 shows door Nederland met als hoogtepunt een optreden in de Heineken Music Hall!

Website: www.grimtim.com

     


Band 2: AUTOMATIC SAM

Automatic Sam is een psychedelische garagerockband uit Nijmegen.

In november 2009 kwam de in eigen beheer opgenomen ep Hot Foot Oil uit, die positief ontvangen werd door onder andere OOR en 3voor12. In 2010 staan ze op diverse festivals en in voorprogramma’s van gerenommeerde bands.

In 2011 verschijnt het debuutalbum Tesino en in 2013 hun 2e getiteld Sonic Whip. Ook deze plaat kreeg overwegend positieve kritieken!

Website: https://www.facebook.com/automaticsam

     


Band 3: SEYMOUR SACHS

Seymour Sachs is het experiment van 3 jongens uit Sittard. Een muzikaal monster van Frankenstein, als het ware.

Seymour laat zich beïnvloeden door bands uit verscheidene genres: bands uit het stonergenre, zoals Queens Of The Stone Age; noisebands als A Place To Bury Strangers; mistroostige blues van Black Rebel Motorcycle Club; psychedelica van Pink Floyd; maar ook troubadours als Tom Waits en Nick Cave. Dit leidt tot DE ZOGENAAMDE psychedelische fuzzrock.

Website: https://www.facebook.com/seymoursachs