Voorselectie 4 – 2013

Birth of Joy heeft de 3e stemronde gewonnen maar kan, door het strakke tourschema, pas op 7 december voor ons spelen. Daarom nu een ingelaste stemronde om toch nog een band te programmeren in augustus / september van dit jaar. Zo blijven we een beetje op schema!

Voor het aankomende optreden hebben we dus weer een selectie gemaakt van 3 bands waaruit onze leden kunnen kiezen. Daarbij doet de band die de vorige keer als 2e is geëindigd (Daybroke) in deze ronde weer mee. De locatie hangt weer af van de gekozen band. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte in de diverse kroegen.

Band 1: MINDPARK

Deze Belgisch/Nederlandse indie-rockband bestaat uit Ralph Timmermans, Jeroen Coudron en Johan Reijnders en profileert zich als alternatieve kunstenaars. Hun muziek is bezaaid met tal van ritmische nieuwigheden, gelaagde gitaren en onverwachte stilistische wendingen. Daarbij worden de nummers voorzien van uitstekende vocale harmonieën. Er zit een opbouw in de nummers die uitnodigt om te blijven luisteren.

Er verschijnt een EP in mei 2010, en een jaar later brengen ze een volledig album uit genaamd “We will adapt”. Vooral “Box is Better” is een van de juweeltjes op het album, welke een opmerkelijke helderheid en transparantie laat horen.

Website: www.mindpark.nl

     

 

Band 2: DIRTY DENIMS

Geïnspireerd door bands als The Donnas, AC/DC, Airbourne, The Ramones en Blondie maken The Dirty Denims hun eigen Happy Hardrock. Catchy, dirty and cheap. Hoog meeschreeuw gehalte, niet bang om vies te worden én vooral niet moeilijk doen.

De Denims hebben al menig podia onveilig gemaakt, zoals tijdens de Zwarte Cross (2010 en 2012), Bospop (2011), Popronde (2011), Rockin’ Park (2012) en Lowlands (2012).

Het nummer ‘Ride Tonight’ is in 2010 te horen geweest op de nationale Amerikaanse televisiezender ESPN2 tijdens de NASCAR Races. In april en mei 2012 waren The Dirty Denims Serious Talent bij 3FM met het nummer ’24/7/365′ en 1 oktober 2012 verscheen dit nummer ook op de nieuwe Converse Mixtape, samen met o.a. Triggerfinger en Drive Like Maria.

Website: www.thedirtydenims.nl

      

 

Band 3: THE PHEROMONES

Ze komen met vette rock`n roll en scheurende gitaren! Vorige maand waren ze op 3FM om daar hun eerste live optreden te geven. De band heeft een single gemaakt die bij 3FM op de playlist komt met dank aan Gerard Ekdom, want die pikt de single “Stronger” op als zijn Song of the Week!

The Pheromones bestaan uit de broers Michiel (bas) en Marijn Slager (zang/ gitaar), Matthijs Hoitsma (gitaar) en Tanco Baart (drums). Het nummer “Stronger” zat onder een promotiefilmpje voor de serie Californication van Comedy Central.

“Stronger” dook eerder deze week al op door te debuteren in de I-Tunes Top 100. De band is ook bezig aan een album. In een interview op 3FM gaven ze aan hier mee bezig te zijn. Met de single “Stronger” geven the Pheromones hun visitekaartje af.

Website: thepheromones.nl

 

Band 4: DAYBROKE

Na jaren hard ploeteren en zorgvuldig bouwen trad Daybroke in 2010 voor het eerst naar buiten met debuutalbum What Nature Started. De noeste arbeid legde deze 4 jongens geen windeieren: het album werd zeer enthousiast ontvangen en wat volgde was anderhalf jaar lang genieten van en voor Tom, Jesse, Kasper en Emiel. Ze speelden dik 60 shows in zalen als Paradiso, Melkweg, 013, Effenaar en Tivoli, knalden op Zwarte Cross, deelden het podium met bands als Lifehouse, Triggerfinger en Eagles of Death Metal, speelden bij o.a. Gerard Ekdom en Rob Stenders op 3FM en waren te horen in een Lay’s TV-commercial .

Voor de eerste 2 singles (Hey Girl en Sabotage) sloeg Daybroke de handen ineen met wonderkind Tim Smit, wat resulteerde in unieke video’s die de band online ruim 200.000 views opleverden. De video van Sabotage was zo spectaculair dat deze zijn première beleefde in de Pathé bioscoop, wat breed werd uitgemeten in de landelijke pers.

Inmiddels staat de band aan de vooravond van haar nieuwste release. De moderne, dansbare rocksongs van de EP Burn It To The Ground (januari 2013) krijg je na 1 keer luisteren al niet meer uit je kop, maar zijn gelaagd genoeg om ook na vele luisterbeurten nog te verrassen.
De EP wordt vooraf gegaan door single Cosmic Candy Store, die vergezeld gaat van een sexy video.

Website: www.daybroke.com