Voorselectie 3 – 2015

We hebben de koppen bij mekaar gestoken en weer drie bands gevonden voor de derde stemronde van dit jaar. Gingerpig mag ook weer meedoen (tweede geëindigd in vorige ronde)!

Onze leden hebben een mail ontvangen met een link naar de pagina waar ze tot en met zaterdag 6 juni 2015 op een band kunnen stemmen. Hier komen ze:

Band 1: HORSES ON FIRE

Leadzanger Michele de Feudis en gitarist Thijs de Cloedt leerden elkaar kennen als animators van Kabouter Wesley. En nadat ze elkaars voorliefde voor stevige rock ontdekten, was het nog maar een kleine stap (en de inlijving van broer Alessandro Feudis op drums) naar HORSES ON FIRE. De brandende paarden staken meteen het vuur aan de lont met hun eerste plaat, met sterke singles als Raw Meat en Draw The Line.

Na een paar maanden op stal gestaan te hebben verschijnt in maart 2014 hun tweede album Any Kind of Storm, een bom van een plaat! Met een vleugje Triggerfinger en een snufje Jack White zetten deze jonge hengsten elk podium gegarandeerd in vuur en vlam!

Website: www.horsesonfire.com

     


Band 2: KOLIBEAT

KoliBeat is een Nederlands, Duits en Pools alternatief rock/dubstep project. De visie van het realiseren van een compleet nieuwe band sound en uitstraling op het podium maakte dat singer/songwriter Marc David dit project startte in 2011. Marc David begon zijn visie in praktijk te brengen door het produceren van zijn eerste album en het live uitvoeren op podium als dj en zanger.

Om het geluid van beats af te dwingen ging hij z’n project upgraden met de intensieve drumvaardigheden van Andy Hafner. Een jaar later streefde KoliBeat naar de uitbreiding van hun team en kwamen gitaristen Francesco Taranto en Artur Hodes erbij, waarmee de band een ware live-sensatie is geworden!

Website: officialkolibeat.tumblr.com

     


Band 3: DONNERWETTER

De stijl van Donnerwetter is het best te omschrijven als ‘alternatieve singer-songwriter’ en bevat veel retro wisselingen in de atmosfeer en fantastische teksten. Rocco Ostermann speelt gitaar en banjo en is ook zanger. Hij is bekend van bands als Magic Fish en Shaking Godspeed. Tweede gitaar wordt gespeeld door Wout Kemkens, frontman van Shaking Godspeed. Matthijs Stronks speelt toetsen en bas en Mike Visser hits the drums.

Het debuut-album werd opgenomen in september 2013 door Rutger Drenth en de album-release was op 18 december 2014 in Luxor, Arnhem. Live-optredens kenmerken zich door bevlogenheid, passie en emotie!

Website: www.donnerwetterband.com

    


Band 4: GINGERPIG
(2e geëindigd in vorige ronde)

Vijf jaar geleden begon het avontuur van Gingerpig met de voorbereidingen van hun eerste album. Bonenbakker en zijn kompanen trapten af met nogal wat muzikale bagage en nog meer muzikale ideeën.Het eerste bevatte tracks die gebaseerd waren op seventies rock, blues, fusion and (post-) metal.

In de loop naar hun muzikale zoektocht werd hun sound aangescherpt en gerijpt. Het resulteerde in het album ‘Hidden from View’ waarop de organische sound en de oprechte benadering meer op de voorgrond kwamen.

Deze ontwikkeling is gecontinueerd op ‘Ghost on the Highway’ maar toch hebben de jongens nog niet hun rust gevonden…

Website: www.gingerpig.nl