Het concept

Oprichters The Legendary Heino’s

Ontstaan
Er waren eens 10 personen die allemaal een connectie met een bepaalde Huissense band (TLH) hadden. Zij hebben allen in deze band gespeeld als muzikant, of wat er voor door mocht gaan. Stuk voor stuk zijn het muziekliefhebbers, en zeker voor een bepaald genre; de (alternatieve) rock. Door deze gezamenlijke interesse is het initiatief genomen om een stichting op te richten en een community te vormen met het doel om live-optredens in Huissen te organiseren met bands die in dit genre opereren.

Waarom?
Niet dat er niks te doen is in Huissen, maar het ontbrak ons inziens nogal aan ‘goede’ smaak, creativiteit, en diepgang. Als er tijdens festiviteiten ergens een band op een podium stond, was het meestal een coverband met een voor de hand liggend en uitgemolken repertoire, of zijn het tweederangs artiesten die flauwe meezingers ten gehore brengen (om maar wat te noemen).

Concept
Om het een en ander gestalte te geven, moet er natuurlijk geld in het laatje komen. Wij hebben daarom voor de aankomende jaren het volgende bedacht:

 • Tot maximaal 200 enthousiaste deelnemers in een community, die ieder € 40 per jaar inleggen. Deze limiet is er om het concept kleinschalig en het lidmaatschap speciaal te houden.
 • De organisatie plant in ieder geval 4 evenementen per jaar, waaronder ‘Rockstreet’ dat elk jaar op Hemelvaart plaatsvindt. Daarnaast wordt per jaar bekeken of, en eventueel in een samenwerking, aanvullende evenementen georganiseerd kunnen worden (te denken valt aan Koningsnacht e.d.)
 • De organisatie stelt per evenement een aanbod samen van, naar onze mening, geschikte bands. Leden kunnen het jaar door aanbevelingen doen van bands, die door ons worden beluisterd en beoordeeld. Er vindt altijd terugkoppeling plaats.
 • Bij de door ons georganiseerde optredens/evenementen hebben de leden (of hun vervangers) vrij toegang op vertoon van het polsbandje.
 • Keuze van bands zal vallen op alternatieve pop/rockbands met (voornamelijk) eigen repertoire op wisselende podia in Huissen.
 • Wij betalen de band, de uitbater betaalt de kosten met betrekking tot het licht en geluid ten behoeve van de band(s). Met Rockstreet geldt een andere formule.
 • Eventueel bijkomende entreegelden (van niet-leden) zijn voor TLH Presents, de omzet voor de uitbater.
 • Communicatie verloopt via facebook, deze site, twitter, instagram en de nieuwsbrief.
 • Nagenoeg alle baten zullen uitbetaald worden aan de bands, wellicht wordt een bedrag gereserveerd voor promotie (aanplakbiljetten, posters, etc).
 • Bedoeling is om de bands tijdens reguliere optredens ongeveer een uur te laten spelen, wat ons een mooie streeftijd lijkt: liever kort en krachtig zodat daarvoor en daarna ruimte voor gezellig samenzijn is. Muziek die op die avond wordt gedraaid sluit aan op onze groep.
 • De hele organisatie is er in principe op gericht om live-muziek in Huissen te promoten en te stimuleren.

Vragen?

Stuur een mail en je krijgt gegarandeerd antwoord terug.

De organisatie