Voorselectie 2 – 2016

Drie bands hebben we weer uit het Nederlandse clubcircuit gepikt voor de tweede stemronde van dit jaar. Vóór de show van de ‘Tales’ op 12 maart 2016 werden ze al voorgesteld, met daarbij ook de nummer twee van de vorige keer: St. Tropez.

Onze leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met zaterdag 19 maart a.s., op hun band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: CANSHAKER PI

Canshaker Pi komt uit Amsterdam en bestaat onder andere uit twee leden van Palio Superspeed Donkey. Canshaker Pi maakt “belachelijk goede garagerock in de traditie van Pavement en Dinosaur JR,” aldus Tender Records-eigenaar Tim Knol, die hun debuutsingle in oktober 2015 uitbracht. Luisterend naar “Looking For Love On Ibiza” en “Shaniqua” is dit zeker te bevestigen.

Op de live beelden die op internet rondzwerven zijn vier enthousiaste jongens te zien met scheurende gitaren en een stevige bas.

Website: www.facebook.com/CanshakerPi

     


Band 2: BARBARELLA

In oktober 2012 bracht de Nijmeegse rockband Barbarella haar tweede album uit: Quid Pro Quo luidt de titel van dit eerst volledige album. Het is de opvolger van de, internationaal goed ontvangen, debuut EP Neon City uit 2008. Op Quid Pro Quo heeft Barbarella het stonerrock-genre waarmee op Neon City hoge ogen werden gegooid definitief achter zich gelaten. De reacties op het nieuwe album zijn uiterst lovend:

Vuig, hard, eerlijk. Vier man uit Nijmegen. Het liedje altijd in het vizier.
No bullshit: Modern Times Rock ‘n’ Roll.

Website: barbarella-rocks.com

     


Band 3: MOZES AND THE FIRSTBORN

Mozes and the Firstborn is een Nederlandse psychedelische garagerockband uit Eindhoven.

In 2013 tekende de band bij het hip-hop label Top Notch en bracht de single “I Got Skills” en het debuutalbum “Mozes and the Firstborn” uit, dat verscheen op 3 maart 2013. Ook werden zij 3FM Serious Talent, waardoor zij veel werden gedraaid op deze zender. Er zijn dat jaar optredens op onder meer het Best Kept Secret Festival en Lowlands.

In februari 2014 werden ze genomineerd voor een Edison in de categorie Rock (de prijs ging echter naar de Staat). Dit najaar staat alweer het tweede album gepland!

Website: www.mozesandthefirstborn.com

     


Band 4: ST. TROPEZ
(2e geëindigd in vorige ronde)

Wellicht al oud nieuws voor de dagelijkse muziekvolger, maar garagepunkband St. Tropez bestaat eigenlijk uit de leden van Go Back To The Zoo.

Met St. Tropez gaat de band een nieuwe muzikale richting in, die van de punkrock. Niet zoals veel bands een nieuwe richting ingaan onder dezelfde naam, maar eerlijk onder een nieuwe naam dus.

Begin dit jaar lekte de naam en de nieuwe stijl al uit, toen het Britse DIY Magazine melding maakte van een lekker vuile debuut-EP van vier Amsterdamse garagepunkers genaamd St. Tropez. Natuurlijk herkende de liefhebber de vier jongens van Go Back To The Zoo hier direct in.

Website: www.iwannaliveinst-tropez.com