Voorselectie 2 – 2013

De organisatie heeft voor het 2e optreden weer een selectie gemaakt van 3 bands waaruit onze leden kunnen kiezen. Daarbij doet de band die als 2e is geëindigd in de vorige ronde (Paceshifters) in deze verkiezing weer mee. De band met de meeste stemmen gaat het podium bestijgen op een nog nader te bepalen datum (we streven naar half maart 2013). De locatie hangt af van de gekozen band. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte in de diverse kroegen.

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met 11 januari a.s., op hun favoriete band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: JOE MADMAN AND THE SIDEWALKERS

Joe Madman & the Sidewalkers treden op als een wervelwind. Terwijl je dacht dat je klaar was, stormt het volgende nummer als een moker door de lucht. Bukken kan niet meer. Jij staat in het oog van de storm en dat zul je weten. Drijfnat en meer als voldaan, slingeren slierten gitaarakkoorden, basritmes en drumslagen in een orgastisch eerbetoon aan alle voorgaande rock ’n roll helden, je terug in de armen van je meisje. Thank God, uit het oog van de storm maar getatoeëerd over je hart, ’it’s only rock ’n roll!’ Hou vast en geniet!

Joe Madman & the Sidewalkers spelen rock ’n roll met een vette blueslaag. Rock ’n roll gemaakt uit een rijke traditie vanaf de sixties. Invloeden vanaf de vroege Stones, via oude punkhelden als the Stooges tot aan Black Crowes en White Stripes. Ze zijn nog jong, de intensiteit van een live-optreden doet je dat vergeten. Videoclips zijn op youtube te vinden van ‘Laying My Burden Down’ & ‘Feeling Glad’.

Ondertussen spelen ze waar ze maar kunnen. Goed voor de ervaring en bekendheid. Goed om te ervaren dat bekendere bandjes zoals King Jack, Ella Bandita en De Wolff en Peter Pan Speedrock deze rauwe explosie graag mee het podium opsleuren. Aanstormende nieuwe helden.

Geen eigen site, wel op facebook: www.facebook.com

    


Band 2: BLACKBOXRED

Als ondertitel voeren ze de uitspraak: Dance to the Grunge!

BlackboxRed -uit Groningen- is loud, grunge, sexy and danceable, zeggen ze zelf!
Bij deze tweemansformatie speelt Eva de gitaar alsof ie in brand staat en Stefan hakt als een bezetene op zijn drums, terwijl er een mysterieuze chemie ontstaat tussen hen. It’s time to dance to the grunge!

Een mannelijke drummer en een vrouwelijke gitarist: twee tegenstellingen in geslacht, ze verschillen 6 maten in schoenen, 350 dagen in leeftijd en 20 kilo’s in gewicht. Samen vormen ze een rauwe combinatie van grunge, blues and electro dat de menigte dwingt om te gaan dansen.

Met hun sterke DIY attitude hebben ze al veel bereikt en houden ze zichzelf scherp. De invloeden komen van vele grunge en electronische bands zoals Crystal Castles, The Dead Weather and The Joy Formidable.

In November 2011 bracht BlackboxRed hun debuut EP “Battle The Sparrows” uit in Nederland op ‘Dying Giraffe Recordings’. De EP kreeg zowel nationaal als internationaal positieve beoordelingen en is vervolgens in maart 2012 uitgebracht in de UK op het London-based label ‘EEK Recordings’.

Quote by Virtual Festivals: “This is one boy/girl duo who aren’t dealing in cute and cuddly lo-fi. (…) fast, furious and possessing more attitude in their smudged eyeliner than should be legal”

Deze artiesten vinden ze ook goed (om een idee te krijgen waarmee we te maken hebben): Death Rattle, Any Color Black, New YX, Daily Bread, Pioneers of Love, Birth of Joy.

    


Band 3: GREEN LIZARD

Green Lizard werd opgericht in 1994 door de Remi, Willy en Brian Tjon Ajong. In 1996 kwam haar eerste grote vooruitgang door de Grote Prijs van Nederland te winnen. In het najaar van 1997 brachten ze in eigen beheer een mini-cd uit met de naam The Nine EP die in 1998 opnieuw werd uitgebracht. De mini cd werd geproduceerd door Jack Endino, bekend van zijn werk voor onder andere Nirvana en Soundgarden.

In 2000 bracht Green Lizard hun eerste volwaardige album, Identity, uit. Dat album werd geproduceerd door Clif Norrell (bekend van onder andere Faith No More, Skunk Anansie, R.E.M., Jeff Buckley en Sting). De videoclip voor de eerste single van dat album, Turn Around, won het Gouden Kalf. Datzelfde jaar speelde de band op het festival Pinkpop. In 2001 stond de band wederom op Pinkpop waarvan de live opnames gebruikt werden voor een mini-cd. In 2001 kreeg Green Lizard een Zilveren Harp uitgereikt voor Identity.

In 2002 verscheen het tweede album Newborn, dat werd uitgebracht door platenlabel Sony en in 2006 bracht Green Lizard hun derde album uit, genaamd Las Armas Del Silencio. In juli tekende Green Lizard bij het wereldwijde boekingskantoor TKO Agency. Zo kwam de band, onder andere terecht op het Hongaarse festival Sziget.

Na vertrek van diverse muzikanten besloot de band om in 2008 te stoppen. Echter in september 2012 meldde de band dat ze weer bij elkaar zijn en staat er een nieuwe clubtour in de planning.

Green Lizard staat bekend om zijn energieke liveshows. De band heeft dan ook heel wat getoerd; samen met internationale acts hebben ze op onder andere festivals als Pinkpop, Lowlands, Roskilde, Vans Warped Tour gespeeld…

    


Band 4: PACESHIFTERS
(2e geëindigd in vorige ronde)

Paceshifters is een Nederlandse Alternatieve Rockband uit Wijhe, Overijssel. De band bestaat uit de broers Paul Dokman (zanger/bassist) en Seb Dokman (zanger/gitarist), en drummer Koen Klarenbeek.

De band is opgericht in juni 2008, en in april 2009 bracht de band een Split EP uit met hun Amerikaanse ‘helden’ Supersuckers. In november van 2009 volgde een eigen single met videoclip, I Don’t Listen, die ze opnamen met Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock. Naar aanleiding hiervan traden zij op in het VARA-televisieprogramma De Wereld Draait Door.

In 2010 bracht Paceshifters de eerste cd uit, One For The Road, bij het label Suburban Records. Datzelfde jaar trad de band onder meer op bij het Zwarte Cross-festival en in 2011 op Eurosonic. In juli 2011 is de band begonnen met de pre-productie van het tweede album.

In oktober 2011 vertrok de band naar Durango in Colorado om daar met producer Ed Stasium hun tweede album “Home” op te nemen. Dit album verschijnt 27 april 2012. Van dit album verschijnt de eerste single “Davis” op 2 april 2012. De single gaat over Troy Davis die werd geëxecuteerd slechts enkele weken voordat de band de studio in ging voor het album “Home”.

Onlangs stond de band nog als support-act van Deep Purple in de Heineken Music Hall!

Site: www.pacesfifters.com