Voorselectie 2 – 2018

Band 1: LOOKAPONY

Bij Lookapony draait het allemaal om verslavende nummers met rauwe laidback vocalen en energieke melodieën. De vier kwajongens uit Eindhoven gaan voor de ouderwetse rock ’n roll-vibe gemixt met harde garagepop. Samen met producer Ravan Aarsten (Mozes and the Firstborn) doken ze de donkerste kelder van Eindhoven in. Na maanden, tussen de vocht vreters, pakkende riffjes op tape te hebben geknald kwam de band met een ziekelijk bleek uitziende huid triomfantelijk het daglicht tegemoet. Het debuutalbum ‘Ha-Satan’ is uitgekomen op 14 februari.

Website: www.lookapony.nl

     


Band 2: MOOON

Begin 2013 werd een nieuw en luid geluid geboren in een kleine achtertuin-schuur, in een afgelegen stadje genaamd Aarle-Rixtel.
Ze maakten wat ze zelf ‘goede muziek’ zouden noemen. De gebroeders Tom en Gijs de Jong, en hun neef Timo van Lierop voelden zich zo groovy met hun instrumenten, dat ze besloten om een nieuw muzikaal collectief te vormen, genaamd MOOON.

Website: www.mooonband.com

     


Band 3: MILO

MILO is een Zwolse popband rondom de gelijknamige singer-songwriter (afkomstig uit Huissen!). Met zijn songwriting speelde MILO zich al snel in de kijkers van Bertolf en poppodium Hedon Zwolle. Met dromerige maar krachtige powerpop creëert de band een intieme performance op het podium.

Website: www.milo-music.com

     


Band 4 (2e geëindigd in vorige stemronde): LOU PATTY

Crossover van classic rock, rap & elektronica uit Winterswijk, denk aan een heavy Urban Dance Squad.

Lou Patty heeft 3 EP’s en meerdere video clips uitgebracht. Veel optredens zijn er in het Nederlandse en Duitse festival- en clubcircuit. De band speelde in 2016 oa. op festivals als Huntenpop, Waterpoortfestival, Hootchie koe Festival en Altersonic (tijdens Noorderslag)

Invloeden zijn oa. Beastie Boys, The Prodigy en Urban Dance Squad, maar de combinatie heavy gitaren en rauwe synths geven de band een geheel eigen sound.

Website: www.lou-patty.eu