Voorselectie 2 – 2015

We hebben weer drie bands geselecteerd voor de tweede stemronde van dit jaar. The Black Cult (tweede vorige ronde) doet ook weer een gooi naar een podiumplek.

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met zaterdag 28 maart a.s., op een band kunnen stemmen. Hier komen ze:

Band 1: TRIP TO DOVER

Trip to Dover is een alternatief indie electro duo dat melodieuze songs combineert met elementen van rock, 80’s synthpop en DJ-stijl elektronica. In 2014 brachten ze alweer hun derde EP ‘Kiss Fight Dance’ uit. De single Lifelong Lovesong werd uitgezonden op 3FM en kreeg heel wat airplay op de regionale en wereldwijde alternatieve radio.

De ontwikkeling van de band zat ‘m altijd in de live shows die ze meestal met z’n tweeën deden, maar bij tijd en wijlen ook met een drummer. Trip to Dover toerde door vele landen in Europa, de Verenigde Staten en nam deel aan twee belangrijke festivals: Popronde en De Grote Prijs van Nederland.

Website: www.triptodover.com

     


Band 2: GINGERPIG

Vijf jaar geleden begon het avontuur van Gingerpig met de voorbereidingen van hun eerste album. Bonenbakker en zijn kompanen trapten af met nogal wat muzikale bagage en nog meer muzikale ideeën.Het eerste bevatte tracks die gebaseerd waren op seventies rock, blues, fusion and (post-) metal.

In de loop naar hun muzikale zoektocht werd hun sound aangescherpt en gerijpt. Het resulteerde in het album ‘Hidden from View’ waarop de organische sound en de oprechte benadering meer op de voorgrond kwamen.

Deze ontwikkeling is gecontinueerd op ‘Ghost on the Highway’ maar toch hebben de jongens nog niet hun rust gevonden…

Website: www.gingerpig.nl

     


Band 3: RED VULTURES

De band bestaat uit een verzameling muzikanten uit gerenommeerde gezelschappen als Vals Licht, Heideroosjes, Within Temptation, My Favorite Scar and Kingfisher Sky. Na 2 EP’s te hebben uitgebracht, zal op 26 maart 2015 hun eerste album ‘Damn Pretty’ verschijnen, die ze vervolgens in 013 te Tilburg gaan lanceren!

Red Vultures speelt zogenaamde ‘badass rock’,wat betekent dat hun muziek recht uit het hart komt. De nummers zijn passie gedreven, no-nonsense en zonder concessies. Of zoals ze zelf zeggen: “Catchy songs met zware killer-gitaar riffs, perfect hooklines en grote melodieën. Net als de klassieke rocksongs uit de jaren zeventig, maar met een moderne sound”.

Website: www.redvultures.com

    


Band 4: THE BLACK CULT
(2e geëindigd in vorige ronde)

Groningen blijft goede garage bands voortbrengen! De nieuwste aanwinst heet The Black Cult. Na het uitbrengen van hun tweede EP op Tender Records (het vinyl label van Tim Knol) komen ze nogal explosief tevoorschijn.

Ze spelen shows tijdens de Popronde, Incubate 2013, 3FM en ‘Here comes the Summer 2014′. Hun aanstekelijke mix van garage, punk en pop zal je doen schudden en vragen naar meer, net als je alcoholverslaving: rock ’n roll zoals het ‘hoort te zijn’ volgens eigen zeggen: snel luid en recht in je gezicht!

Website: theblackcultband.tumblr.com