Voorselectie 3 – 2014

Voor het 3e optreden is weer een selectie gemaakt van drie bands waaruit onze leden kunnen kiezen. Deze ronde gaan we op de Belgische toer, waarschijnlijk geïnspireerd doordat we onlangs met een zware TLH-delegatie het Hasseltse Pukkelpop hebben bezocht.

The Silverfaces (2e geëindigd in vorige ronde) doen weer mee in deze verkiezing.  De band met de meeste stemmen gaat exclusief voor onze leden spelen op een nog nader te bepalen datum (hopelijk in oktober dit jaar). De locatie hangt af van de gekozen band, dit i.v.m. de beschikbare ruimte in de diverse kroegen.

De leden hebben een mail ontvangen met een link naar de site waar ze, tot en met 1 september a.s., op hun favoriete band kunnen stemmen. Dit zijn ze geworden:

Band 1: PSYCHO 44

Deze Belgische elektronische punkrockband ontstond in 2007 en behaalde reeds een aantal onderscheidingen. In 2009 behaalden ze de tweede plaats op de Maanrockrally. Daarom mochten ze in dat jaar Maanrock openen.

In november 2009 behaalden ze de tweede plaats op Frappantpop. Hun finaleplaats op Frappantpop leidde ertoe dat ze in 2010 één van de artists in residence van het muziekcentrum Trix werden.

In 2010 wonnen ze met hun single “All my demons have distortion” de seizoensprijs Vi.be On Air van Poppunt en werden ze door Studio Brussel uitgeroepen tot seizoenswinnaar 2009-2010.

In 2010 haalden ze de finale van Humo’s Rock Rally!

Website: www.psycho44.com

     


Band 2: MINTZKOV

De band raakte bekend door in 2000 Humo’s Rock Rally te winnen. De groep behaalde enkele hits, onder andere met CopperUnited Something en Mimosa. Begin 2007 kwam hun nieuwe album uit, 360°One Equals a LotRuby Red en Return & Smile groeiden alle drie uit tot echte radiohits.

Mintzkov bracht begin 2008 het album 360° ook in Duitsland uit. De groep speelde er in 2008 meer dan vijftig concerten. Naast opgemerkte passages op onder andere Haldern Pop, Trix en Taubertalfestival toerde de groep in november 2008 door Europa als support van de Noorse groep Kaizers Orchestra.

Op 22 februari 2010 verscheen het derde album van Mintzkov, Rising sun, setting sun. De eerste single van dit album was getiteld Opening Fire. Dit nummer behaalde de eerste plaats in het radioprogramma “De Afrekening” van Studio Brussel. Op 27 september 2013 is het nieuwe album Sky hits ground verschenen. De eerste single van het nieuwe album heet Slow Motion, Full Ahead.

Mintzkov speelde zowel in 2007, 2010 als in 2013 op het Belgische festival Pukkelpop.

Website: www.mintzkov.com

     


Band 3: THE SORE LOSERS

The Sore Losers is een Belgische rockband die werd opgericht in 2009. De Limburgse band speelt rockmuziek met invloeden van blues, folk, country en garage. Op 28 maart 2010 eindigde de band als tweede tijdens Humo’s Rock Rally, net na de Antwerpse band School Is Cool.

In oktober 2010 verschijnt het titelloze debuutalbum van The Sore Losers bij Excelsior Recordings / V2. Beyond Repair, de eerste single uit het album stond 21 weken in De Afrekening van Studio Brussel en was daarmee de langst genoteerde single van 2010.

The Sore Losers speelden op Pukkelpop 2010 en openden de betreurde editie van 2011 vanaf de mainstage.

In februari 2014 verscheen Roslyn, het tweede album van The Sore Losers bij Excelsior Recordings / V2.

In juli 2014 traden The Sore Losers op op het grootste festival van België, Rock Werchter. Ze vielen daar in voor de zieke Coely.

Website: www.thesorelosers.be

     


Band 4: THE SILVERFACES
(2e geëindigd in vorige ronde)

De beloftevolle jonge band uit Amsterdam/Utrecht speelt zeer aanstekelijke rock met een vleugje psychedelica. Denk aan Led Zeppelin, The Doors, Pink Floyd, The Raconteurs en Jack White. Bijvoorbeeld.

Frontman Jesse Koch startte de band samen met bassiste Sonya Vos. Na een aantal schrijfsessies besloten ze toetsenist Martin Scheppink en drumster Nienke Overmars bij het geheel te betrekken. Met hun derde show wonnen ze in november 2013 de Amsterdamse Popprijs in een afgeladen Melkweg. Daarna volgde een memorabel 1-minuut-optreden bij De Wereld Draait Door. Hun achtste concert: Noorderslag 2014 en inmiddels hebben ze ook al op Lowlands gestaan!. Wat goed is komt snel…

Website: www.thesilverfaces.com