Voorselectie 4 – 2018

Band 1: SUBTERRANEAN STREET SOCIETY

Met steel guitars, holle body bassen en rommelende rock ’n roll drums vallen deze gasten het publiek aan met een compromisloos geluid. Boven de melodische feedback en donderachtige baslijnen, hoor je een schorre stem die beschreven is als klinkend als “mahonie en leer”, een stem die verhalen vertelt over romantische remedies, luie minnaars en dwalende personages die worstelen om de juiste richting te kiezen. Vergelijk ze met bands als Black Rebel Motorcycle Club, Radiohead en Paolo Nutini.

Website: www.subterraneanstreetsociety.com

     


Band 2: VERA’S CHARM

In het holst van de nacht schuilt een waarheid. En tussen grimmige muren van geluid verkondigt Vera’s Charm haar verknipte versie daarvan. Gewapend met slechts twee gitaren en een drumstel, dwaalt deze eigenzinnige Groninger indie band in de kille schaduw van postpunk en grunge. Beïnvloed door Arctic Monkeys, Kings of Leon, Queens of the Stone Age, Nirvana, Nick Cave, Sonic Youth.

Website: www.verascharm.com

     


Band 3: VENHILL

De vier jonge honden van VENHILL hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grunge-riffs, manische uithalen en raggende punk-beats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. Jaro toont meedogenloos het achterste van haar strot waarmee ze je meeneemt naar jouw grootste levensvragen, hardste kwellingen en diepste verlangens.

Website: http://venhill.nl

     


Band 4: WALDEN (2e vorige stemronde)

Walden is een vierkoppige psychedelische fuzz band met leden uit Antwerpen, Eindhoven en Sittard. In het najaar van 2017 werd de eerste EP, genaamd Artefacts, de wereld in geslingerd. De liedjes gaan van delay doordrenkte, kabbelende rifjes over naar rauwe fuzz explosies. Walden heeft al furore gemaakt in zalen als de Muziekgieterij, Tivoli de Helling, Volt, de Nieuwe Nor en Paradiso. Als klap op de vuurpijl wonnen ze eind 2017 Nu of Nooit en hadden ze de eer om Pinkpop 2018 te openen.

Website: www.waldenband.nl