Voorselectie 1 – 2019

Band 1: TAPE TOY

TAPE TOY is gek en dat is goed. Niet gehinderd door de drang om hip te zijn of populair gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar aan toe de energie van een renpaard en een bundel songs van het type oorwurm en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel” is.

Website: www.tapetoy.com

     


Band 2: TONY CLIFTON

Tony Clifton bestaat uit Merlijn Breedland (gitaar) en de gebroeders Mees (lead, drums) en Lenny (bass) Kamsma. De band is opgericht in 2014 en speelde sindsdien op veel bekende podia. Noem het Pop-punk of Garage Rock’n Roll, maar daar gaat het niet om. Het gaat over drie jongens die willen zweten, rocken en je wegblazen!

Website: www.tonycliftonmusic.com

     


Band 3: CERTAIN ANIMALS

Certain Animals serveert je vuile rock met een psychedelische rand, gevuld met harmonie en melodieuze wendingen.
Dit Rotterdamse trio is ruim een jaar geleden op de scène verschenen, maar heeft de harten van velen al gestolen. Na support voor Therapy?, Golden Earring, Navarone, Barry Hay’s Flying V Formation, Jan Akkerman’s Brainbox en Birth of Joy toerde het drietal met het reizende festival Popronde en speelde meer dan dertig optredens in slechts drie maanden waarbij ze hun idioom van gitaar, bas, drums en vocale harmonieën naar nietsvermoedende menigten brachten.

Website: www.certainanimals.nl

     


Band 4: VENHILL (2e vorige stemronde)

De vier jonge honden van VENHILL hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grunge-riffs, manische uithalen en raggende punk-beats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. Jaro toont meedogenloos het achterste van haar strot waarmee ze je meeneemt naar jouw grootste levensvragen, hardste kwellingen en diepste verlangens.

Website: http://venhill.nl