Author Archives: redactie

mei. 01.

Hemelvaart 9 mei: ROCKSTREET!

Ook dit jaar laten we de klinkers rammelen van de Vierakkerstraat tot de Helmichstraat met in totaal 7 podia! Startschot luidt om 14:00 uur bij de Buitenpoort. De timetable had een nogal dynamische periode achter de rug , maar is nu eindelijk definitief gemaakt.

We hopen op droog en dorstig weer met, als het even kan, een aangename temperatuur en een zonnetje. Mocht dat anders uitpakken dan wordt hierop geanticipeerd zodat je toch MOET komen. Excuses worden niet getolereerd 😉 Met de bands zit het namelijk wel goed: voor ieder wat wils ⬇️

apr. 16.

Rockevent Koningsnacht


Wij kunnen wij onze leden, samen met hulp van de Buitenpoort, trakteren op gratis toegang tijdens het koningsnacht rock-event! Zie banner hierboven.

We mochten met TLH een band programmeren, en wat voor een: ROCKFORD. Inmiddels heeft de band twee optredens in Huissen op zijn naam staan en een echte fanbase ontwikkeld. Grunge met een grote letter G!

Daarna zijn de heren van rockcoverband JANGLE aan de beurt. Geen onbekenden in Huissen op zijn zachts gezegd. Dat wordt gegarandeerd een feestje ! Nu al zin in….

Zoals gezegd: gratis toegang voor onze leden. Trek wel effe je polsbandje 2024 aan 😉
Mocht je die nog niet hebben, neem even contact op! info@tlhpresents.nl

Vrijdag 26 april 2024
Zaal open: 20:30 uur

DE BUITENPOORT
Helmichstraat
6851 CB Huissen

feb. 22.

Seewolf 23 maart 2024 – Buitenpoort

Over wolven is al genoeg geschreven en gezegd, maar deze moet je echt zien: SEEWOLF! (vandaar de naam natuurlijk…)

De band reist op zaterdag 23 maart vanuit het koude noorden van Friesland speciaal voor ons naar het warmhartige Huissen.

Overtuigde eenvoud, angstaanjagende rust, onderbroken door een razende wind. Dat is het geluid van Seewolf. In de muziek hoor je dat de mannen een passie hebben voor minimalisme, maar de tijd durven te nemen om hun verhaal te vertellen. Kortom; alternatieve, atmosferische pop-rock met een psychedelisch tintje.

Debuut EP ‘Moonwater’ is in 2019 verschenen en in 2022 is de EP ‘High Hopes’ uitgebracht. Momenteel wordt er gewerkt aan een full-length album.

Het verhaal rond hun 24-sporen-tapemachine, geïmporteerd uit USA, is al prachtig. Lees het maar ’s na op hun site of op 3voor12.

We hopen je te zien bij:

SEEWOLF

DE BUITENPOORT
Helmichstraat 1
6851 CB Huissen

Datum: 23 maart 2024
Zaal open: 20:30 uur

Toegang : leden vrij entree, niet-leden € 12,50 (excl servicekosten)

nov. 22.

Eindejaars-evenement 23 december

Het zijn donkere, koude dagen aan het einde van het jaar, maar gelukkig wordt op zaterdag 23 december het podium van de GOUDEN ENGEL vanuit de hemel verlicht met niet één, maar twee acts en meerdere sterren!

Gevallen dominee Van Tastik

We beginnen de avond met VAN TASTIK, een Amerikaanse kunstenaar die de wereld rond is geweest, door de hel en weer terug.

Na succesvolle tournees door Portugal en Groot-Brittannië in 2022, en een uitverkochte EU-tournee met Cam Cole in 2023, verdrievoudigde de artiest het aantal volgers op sociale media – wat blijft stijgen nu ze optredens hebben aangekondigd met grote Amerikaanse artiesten en op grote EU-festivals.

VAN TASTIK’s optredens zijn, met z’n rauwe donkere blues, pure passie en energie, en moet je een keer gezien hebben!

En nee, hij lijkt er misschien op maar het gaat hier niet om een markant TLH-lid die zich afgelopen zomer als kanonskogel zou laten afschieten…

Tweede act van deze, ongetwijfeld opzienbarende avond is BLACK MONSOON.

Geïnspireerd door de grunge en alternatieve indie-rock beweging van de vroege jaren negentig, gaan Jacky (gitaren, zang), Marjolijn (drums, zang) en Teun (gitaren, zang) tegen de stroom in door muziek te creëren die authentiek, divers, duister en experimenteel is.

Terwijl de band zijn naam dankt aan hun favoriete PJ Harvey-nummer ‘Meet Ze Monsta’, verwijzen verschillende media en podia bij het horen van het drietal naar de beginjaren van Nirvana, The Stooges en Sonic Youth.

Met hun indringende geluid, afwijkende gitaarstemmingen en boormachinesolo’s op het podium, zette het trio zichzelf al snel in de schijnwerpers van underground locaties in Nederland, Duitsland en Engeland.

Met andere woorden; een TLH-avond om niet te missen, in een zaal die door haar jarenlange ongewijzigde staat nu onbewust weer hip is door haar eigentijdse retro-look.

VAN TASTIK
BLACK MONSOON

Zaterdag 23 december 2023
Zaal open: 20:30 uur

DE GOUDEN ENGEL
Helmichstraat 13
6851 CB  Huissen
Toegang : leden vrij entree, niet-leden € 12,50


We zien jullie graag.
Tot dan!

okt. 01.

THE ELECTRIC SUGAR – 10 nov 2023

Op vrijdag 10 november a.s. hebben we weten vast te leggen THE ELECTRIC SUGAR!!

The Electric Sugar is een Nederlandse rock-‘n-rollband. Hun stijl laat zich het best omschrijven als rauwe bluesrock gecombineerd met snelle rock-‘n-roll en een vleugje sixties-garagerock. Ze zijn beïnvloed door bands als The Doors, Howlin’ Wolf, Led Zeppelin en The Animals.

Da bedoelen we. Die gasten zijn ech nie van suuker…

Kort samengevat:

Band: THE ELECTRIC SUGAR
Vrijdag 10 november 2023

De Buitenpoort
Helmichstraat 1
6851 CB Huissen

Zaal open 20.30 uur
Entree niet-leden € 12,50
Zij kunnen door middel van onderstaande link online een ticket kopen.

We zien jullie!
Tot dan.

apr. 17.

Rockstreet!

We organiseren dit jaar alweer de vijfde editie van deze inmiddels roemruchte muziek-estafette, genaamd Rockstreet.

Tijdens Hemelvaart op 18 mei gaan we weer los en zullen de klinkers uit de Vierakkerstraat en de Helmichstraat gespeeld worden (liggen daar wel klinkers?) Enige wat we moeten hebben is een droge dag, maar afgaande op de ervaringen in het verleden gaat dat wel goed komen denken we.

We hebben voor heel Huissen e.o. weer een aanstekelijk programma in elkaar gedraaid, zie de time-table hieronder met de exacte tijden / locaties / bands.

Wij hebben er weer zin in!

Datum : 18 mei 2023
Start   : 14:00 uur
Locatie : Markt tot Buitenpoort

jan. 22.

Keep on Rockin’ 2023!

We hebben naar ons idee 2022 heerlijk afgesloten met twee fantastische bands!

Na 10 jaar TLH Presents is de koek nog niet op, we gaan gewoon eigenwijs door met verrassende acts in het nieuwe jaar. Dat kunnen we nu al stellen. Och och wat wordt dat weer smullen!

1e OPTREDEN 2023

Op zaterdag 25 maart komen de SUPERSOAKERS naar Het Moment. Zet alvast in je agenda! In oktober 2022 moesten ze afhaken vanwege een Covid-patiënt in de gelederen. Die is nu wel hersteld, hopen we… check ze op youtube en koop een ticket (leden vrij toegang).

KONINGSNACHT

Nieuw in ons oeuvre, in samenwerking met De Buitenpoort, doen we ook op 26 april een programmering. Verwacht een hele fijne TLH-achtige band gevolgd door een spetterende tribute-band. Goede vooruitzichten dus!

ROCKSTREET

De vergunning moet nog afgegeven worden maar reken erop dat we dit jaar met Hemelvaart 18 mei Rockstreet weer kunnen organiseren. We hopen dan ook weer gebruik te kunnen maken van het Odeon op de markt, en vervolgens in de Vierakkerstraat zowel binnen als buiten levende muziek!

MIDZOMERNACHTKAMPVUURSESSIE!

Vorig jaar is deze eerste editie door omstandigheden niet door gegaan, maar we doen weer een poging. Kampvuurtje, zanger, gitaar, wijntje, biertje, sandalen en sociaal verantwoord lullen op een fantastische locatie. Noteer 10 juni! Nadere info wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Resterende data voor live-optredens in 2023 worden: zaterdag 14 oktober en zaterdag 23 december met een uitsmijter van jewelste! Hierover laten wij nog niks los… 

TLH ON TOUR (met aantal leden naar een festival o.i.d.) 

Dit gebeuren is vorig jaar volledig in het water gevallen. We willen samen met en voor onze leden speciale festivals, optredens, etc bezoeken. Ons streven is aankomend seizoen minimaal 1 geschikt kleinschalig festival te bezoeken. TLH regelt tickets, vervoer en borrelnootjes en een drankje in de bus. De leden hoeven alleen maar in te stappen en je wordt vervolgens naar het plaats delict gebracht, en sterker; na afloop ook weer terug gebracht. Uiteraard met een volle buik. En dit alles tegen een geringe extra bijdrage. U wordt nog bestookt met mails, faxen en / of brieven hieromtrent. Gezellig!

Uiteraard staan we open voor suggesties van onze leden. Dus laat je horen.

STEUN LIVE MUZIEK, STEUN TLH! Lid worden? Meld je aan en stuur een mail.

nov. 21.

TLH Presents – 10 jaar Rock ’n Roll!

In december 2012 is het allemaal begonnen. Met een organisatie van 12 vrienden en vriendinnen hebben we Huissen geconfronteerd met de alternatieve rock-scene van Nederland met bands als KinKobra, Birth of Joy, Silverfaces, Trip to Dover, Gingerpig, Candybar Planet, Grim Tim, Money & the Man, Rhinorino, Lou Patty, Ten Times a Milion, Mr. Moto, Sonic Whip, Queen’s Pleasure en vele anderen.

Wij danken de bands maar zeker ook geluids- en lichtman Hans Schoenmakers die al die jaren voor een professionele performance heeft gezorgd, al was dat door die eigenzinnige bands niet altijd even makkelijk. En uiteraard dank ook aan al onze leden. Fijne club is dit hoor!

Aankomend evenement willen we dit 10-jarig bestaan vieren op 23 december 2022 met een dubbelklapper: twee bands, en niet de minste! Onze leden mogen hierbij een introducee meenemen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En mede dankzij een gulle gift van een van onze leden wordt deze avond ook financieel gezien mogelijk gemaakt.

Vrijdag 23 december 2022 
De Gouden Engel 
Zaal open 21.00 uur 
Entree niet-leden: € 10

21:30-22:30 SPEAKEASY
23:00-00:30 BLACK BOTTLE RIOT

Niet-leden kunnen een ticket kopen via onderstaande link:

okt. 11.

AWASH – 21 okt 2022

Zo, de vakanties en een lange hete, droge zomer zitten er weer zo’n beetje op. Tijd om de geflambeerde huid wat rust te gunnen in de aankomende herfst waarin we een derde evenement hebben met rock-muziek! Welke band hebben wij uit de hoge hoed getoverd?

Vrijdag 21 oktober 2022 
De Buitenpoort 
Zaal open 20.30 uur 
Entree niet-leden: € 10

Band: AWASH

Niet-leden kunnen een ticket kopen via onderstaande link:

AWASH produceert aanstekelijke melodische gitaarpop met piano en fretloze bas. De zanger heeft een “Eddie Vedder achtige” stem met hoog emo gehalte. Zakdoeken bij de hand houden graag!

Check ze o.a. op: https://youtu.be/vIYWJguC9gY

We hopen jullie te zien!

mei. 16.

ROCKSTREET 2022 – Hemelvaart 26 mei

Rockstreet

Na de brute annuleringen van 2020 en 2021 is het nu weer rocken op de straatstenen van de Markt, Vierakkerstraat en de Helmichstraat in Huissen! Met Hemelvaart 26 mei vindt hier de vierde editie van festival RockStreet plaats, jawel georganiseerd door ons.
We trakteren het publiek op diverse (rock-)acts, zowel binnen als buiten met ook een aantal Huissense bands. Om 14:00 uur is de kick-off in Café Het Moment met de fantastische act SONIC WHIP. Onze leden krijgen hierbij van de organisatie alvast een drankje om er lekker in te komen. Wees er dus op tijd bij!

Het programma: 

14:00 uur Opening van Rockstreet in het café het Moment. Dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves van de Nijmeegse alternatieve rockband SONIC WHIP. 

14:00 uur start Huissenaar Peter Sluiter bij Cafe de Kater & Borrelzz. Vanaf het terras genieten van klassieke rock-covers.

14:45 uur in de Buitenpoort stoner rockband RHINORINO. Bij eerdere optredens bij TLH Presents en Under the Milky Way bewees deze band het Huissense publiek in beweging te kunnen krijgen.

14:45 uur buiten bij het Moment: Smell the Horse. Een vierkoppige band geïnspireerd door het werk van Neil Young.

14:45 uur Odeon podium; Band von Hessen. Een verzameling muzikale Huissenaren die in verschillende samenstellingen rock-covers spelen. Genieten vanaf het terras op de Markt!

15:30 uur bij de Buitenpoort de ervaren Huissense rockhelden van Rosco P. Naast covermateriaal van Audioslave, Jimi Hendrix en Rival Sons ook een aantal eigen nummers. 

Overdag speelt iedere band in dezelfde locatie later die middag nog twee sets. Genoeg gelegenheid dus om alle bands te gaan zien. 

Tussen 20:00 en 21:00 uur als afsluiter de band FIRE HORSE in de Buitenpoort.  Deze NL all star band, bestaat uit zanger-gitarist Kevin Stunnenberg (Birth Of Joy), bassist Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock,) en drummer Guy Pek (Grenadeers). Zij zullen de planken uit de vloer spelen! De muziek grijpt muzikaal terug naar zowel de 70’s als de 90’s en laveert tussen stevige pokerrock en post-grunge. Een topafsluiter! 

Gatis toegang.